Farthöjning på schemat

Nu är vi halvvägs in i november och det börjar därför vara dags att höja insatserna en aning. September var en månad av vila och frossande och under den första delen av november har jag sakta men säkert kört igång med träningen inför den nya säsongen igen. Även då det gäller bloggandet har jag tagit det lugnare under viloperioden. Det har nog blivit ett inlägg nästan varje dag, men ibland har jag ändå haft några dagar med paus. Nu är det dock meningen att det skall köras igång på allvar igen med både träningen och bloggandet.

Igår blev det ett löppass på 13 km och lite styrketräning hemma. Idag på morgonen var det tidig väckning och morgonpass kl. 5.45. Totalt blev det 10 km löpning på morgonen.

Redan under veckoslutet borde jag enligt mitt träningsprogram få in ett löppass på 12 km i 4:50-tempo. Troligen kommer jag att baka in detta inom ramen för ett långpass på drygt 20 km. I nästa vecka är det sedan dags för mitt första distanspass i hårdare tempo då jag skall köra 10 km på 41 minuter. Med tanke på hur styv jag är för tillfället gäller det att ta stretchingen på allvar under helgen för att ha möjligheter att börja öka på tempot igen.

Bilden ovan är från ett löppass i min hemby Lepplax ifjol på hösten. Imorgon skall vi dit igen för att fira mitt fadderbarn Emmas födelsedag. 🙂

Swedish flag
Ikväll är det en VM-kvalrysare med Sverige mot Portugal. Även om jag är finländare hoppas jag verkligen på Sverige i detta möte. Faktum är att jag alltid hållit på Sverige i landslagssammanhang. Jag vet inte om detta har att göra med bristen på finländska framgångar eller om jag känner mig så svensk på grund av att jag alltid följt svensk tv och svenska tidningar snarare än finländska. Hursomhelst skulle det vara otroligt kul att kunna följa med ett VM med svenskt deltagande i Brasilien nästa sommar.

Join the Conversation

7 Comments

    1. says: Benny

      Tack! Jag observerade just inlägget. 🙂 Det är riktigt intressant hur du sammanfattar bloggarnas inlägg. Mycket läsvärt! 🙂

    1. says: Benny

      Absolut! 🙂 Framförallt när det gäller att även i övrigt sköta om kroppen ger det extra motivation. Ingen vill ju träna hårt i halvdant skick med tanke på hur mycket man måste lida under de omständigheterna…

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *