9×1000 m. på löpband

Veckans andra kvalitetspass drog jag i form av intervaller på löpband i Wasa Sports Club. Med tanke på att jag just kommit igång med löpningen igen måste jag säga att jag är rätt förvånad över att min uthållighet ändå ligger på en såpass bra nivå som den gör i dagsläget.

Jag började passet med en lugn uppvärmning på 3 km innan jag drog en första kilometer på en tid strax under 4 min./km. De följande intervallerna drog jag sedan på farter strax över 3:30/km, med de två snabbaste på 3:28/km och den långsammaste på 3:38/km.

Lutningen på löpbandet hade jag ställt in på 1,3 %. Joggvilan körde jag idag på 1:30 mellan intervallerna. Totalt fick jag ihop 15,2 km löpning under kvällens intervallpass.

Med tanke på att jag så sent som förra veckan just och jämt haltade mig igenom 3 km i ren smärta får man säga att detta var ett steg i rätt riktning.

Nu är planen att jag imorgon skall köra åtminstone ett pass av alternativ träning i form av vattenlöpning innan jobbet. Om ork finns efter jobbet skall jag försöka få ihop en timme på spinning/motionscykel på kvällen.

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Bennysjo

   Ja, överraskande bra har det gått den senaste veckan trots att jag ännu känner lite av skadan. Jag har legat en bit över mina normaltider på intervallerna, men det verkar inte som att flåset skulle ha tagit så mycket stryk som förväntat under mitt uppehåll. Även löpsteget verkar fungera helt ok trots löpvilan.

   Problemet är att det är svårt att veta hur mycket jag skall våga belasta benet i nuläget och jag drar därför varannan dag alternativ träning.

   Loppet i Barcelona är ett helt maraton, men jag siktar inte på att springa hela maran trots att jag nog kommer att ställa mig på startlinjen om jag är frisk. Loppet får bli lite av ett test inför Stockholm Marathon och jag hoppas att åtminstone kunna springa halva sträckan i hyfsad fart.

   Eftersom jag siktar på 2:45 i Stockholm skulle det vara ett utmärkt tillfälle att nöta in den rätta farten redan i Barcelona eftersom det finns farthållare ända ner till dessa tider…

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *