Slut på säsongen!

Igår drog jag ett sista långpass på 28 km och avslutade samtidigt säsongen för detta år. Det var sist och slutligen ett väldigt lätt beslut med tanke på hur benen känts de senaste veckorna. Egentligen var det definitiva beslutet gjort redan i torsdags efter ytterligare ett kvalitetspass som inte gick enligt planerna.

Nu skall jag vila benen helt och hållet från löpning i några veckor och endast köra alternativ träning som t.ex. cykling och styrketräning. Den egentliga målmedvetna löpträningen påbörjas troligen i början av december med inriktning på något utlandsmaraton i april. Bland de alternativ som jag i dagsläget funderar över finns Rotterdam Marathon och London Marathon i april.

Under början av nästa vecka kommer jag att närmare sammanfatta säsongen och mina funderingar kring denna. De närmaste månaderna kommer innehållet i bloggen därefter att bli en aning mer inriktad på mina andra aktiviteter vid sidan av löpningen. I slutet av nästa vecka skall vi iväg på en veckoslutsresa till Stockholm och njuta lite av det nöjesutbud som finns där.

PicsArt_1411905115272För syrran fortsätter dock säsongen med Vanda Marathon 12.9. Hon är i fortsatt fin form trots den långa säsongen. Igår körde vi ett gemensamt långpass på 30 km, där de sista 5 km skulle gå i hennes maratonfart. Jag hoppade dock av redan vid 28 km på grund av mina sega ben.

pajMin tacopaj från i fredags. Det blir lite mindre strikt kosthållning några månader framöver nu. Men då det gäller träningen jag skall nog ändå försöka hålla igång så gott som varje dag även under min paus från löpningen.

PicsArt_1411905840723Jag var och införskaffade Fifa15 inför helgen. Det skall bli helt kul att återuppta detta spel nu igen till hösten, det borde ju finnas lite extra tid de närmaste månaderna innan jag igen börjar jobba.

PicsArt_1411905913868Lite shopping från igår. Alltså den till vänster. 🙂 Nu till hösten vill man ju gärna mysa till det lite extra med allehanda dofter och ljus.

Join the Conversation

6 Comments

 1. says: Heidi

  Det är säkert ett klokt beslut om kroppen känns trött. Du har ju ändå massor av säsonger framför dig ännu. Ett litet tips: David Brännkärr ordnar en marathonresa till Hamburg i april (tror att det kommer ut info om resan runt jul). Det brukar vara mycket trevligt på dessa resor och Hamburg marathon verkar vara ett fint lopp. 🙂

  1. says: Benny

   Jovisst är det så. Som det känns just nu skulle det ändå inte gå att utmana mitt personbästa eller nå under 2:50. Då är det bättre att vila och ta nya tag senare.
   Hamburg i april låter ju som ett riktigt intressant alternativ! Säkert snabb bana där också. Tack så mycket för tipset! 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *