Evenemanget Adizero: Road To Records 2023 äger rum 29:e april – Topplöpare från Adidas siktar på nya rekord

Adidas road to records 2023

Adidas återkommer med sitt populära evenemang ADIZERO: ROAD TO RECORDS för tredje gången den 29 april 2023. Evenemanget, som hade sin debut 2021, äger rum vid adidas huvudkontor i Herzogenaurach i Tyskland och har redan sett några av världens snabbaste idrottare sätta nya rekord.

Evenemanget 2023 utlovas att bli lika spännande, med toppatleter från hela världen som samlas för att slå nya personliga rekord. Uppställningen för herrarnas och damernas 5 km, 10 km och halvmaratonlopp kommer att tillkännages inom kort, men alla idrottare kommer att bära skor från Adidas ADIZERO-serie, inklusive nya Adios Adizero Pro 3 och Adizero Takumi Sen 9.

Förutom dessa toppatleter kommer evenemanget även att innehålla adidas-legenderna Haile Gebrselassie och Mary Jepkosgei Keitany, samt den olympiska mästaren och tvåfaldige vinnaren av Major Marathon Peres Jepchirchir.

Adidas hoppas att evenemanget skall inspirera människor runt om i världen att tänja på sina egna gränser och nå sina egna personliga segrar. Oavsett om det innebär att slå rekord eller helt enkelt göra framsteg är adidas fast besluten att skapa produkter som hjälper idrottare på alla nivåer att nå sina mål.

Evenemanget kommer att direktsändas på adidas YouTube-kanal, så tittare från hela världen kan lyssna in för att se några av världens bästa idrottare tävla mot varandra.

Om Adidas Adizero Pro 3 och Takumi Sen 9

Jag har redan tidigare nämnt skorna Adidas Adizero Pro 3 som en av de bästa löparskorna för maraton och halvmaraton. Detta är vid sidan om Nike Vaporfly 3 och Nike Alphafly den vanligast förekommande tävlingsskorna bland eliten i maraton och halvmaratonlopp runtom i världen.

Skon har en alldeles utmärkt rullning och erbjuder en responsiv löpning i toppklass. Den har ENERGYRODS 2.0-teknik från häl till tå, som ger en energiåtergivning som du verkligen känner i löpsteget. Det finns också en Lightstrike-dämpning i skon som ger väldigt bra dämpning. Det är en av de nya tidens “superskor” som är både lätta och samtidigt maximalt dämpade.

Adidas Takumi Sen 9 är en något mindre dämpad löparsko som är ämnad för sträckor upp till halvmaraton. Detta är en utpräglad tävlingssko som jag ägt medan den ännu hade Boost-material i mellansulan. Nu finns istället LIGHTSTRIKE PRO-skum i en tjockare sula. Du hittar också kolfiberförstärkta ENERGYRODS i halvlängd i skorna.

Utvecklingen har verkligen gått framåt sedan jag senast tävlade i dessa skor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *