En typisk söndag

träning på malta

Det har väl inte undgått någon att jag tycker att vädret är bland det bästa med Malta. Här är soligt och varmt nästan varje dag minst 8 månader om året. När jag levde i Finland kände man ofta en stress att göra så mycket som möjligt under varma dagar – även om man inte kände för det. Det är som att hela Finland står stilla genast när det blir lite bättre väder. Här vet man att det alltid kommer en ny dag med varmt och skönt väder, så därför är det en stressfri tillvaro där man inte behöver krama allt ur varje fin dag.

Självklart gillar jag att bada och bege mig ut på olika typer av äventyr i värmen. Men det behöver definitivt inte vara något märkvärdigt. Det räcker gott och väl att bege sig tidigt ut på morgonen på ett träningspass. Det är då jag njuter som allra mest.

yoga på malta

Nu är det också ljust och varmt redan kl. 6 på morgonen. Det ger extra motivation att ge sig ut på ett träningspass. Idag blev det först lite vandring, kombinerat med lite lätt styrka utomhus tillsammans med flickvännen. Efter det sedvanlig frukost ute på promenaden. Det är en av de andra fördelarna med det varma vädret. Man kan avnjuta frukost och kolla på alla flitiga motionärer på promenaden. Det är något vi båda njuter av väldigt mycket.

Det är en av de saker som överraskat mig väldigt positivt sedan jag flyttade hit till Malta. Det är en enorm mängd människor som springer i alla åldrar tidigt på morgonen. När jag bodde i Finland fick jag vara rätt ensam när jag var tidigt ut på mina morgonpass. Det ger extra motivation att se så mycket liv och rörelse redan vid soluppgången.

Efter det blev det ännu 10 km löpning i bra tempo och gemensam styrketräning när vi kom hem. Min flickvän har hittar många bra träningsvideon sedan vi började träna tillsammans. Efter att hela livet kört styrka helt på improvisation känns det extra motiverande att kunna följa dessa videon.

Infrastrukturen är kanske inte den bästa möjliga för löpning här på ön, det är både hårt underlag och lite stökigt ibland. Men det finns väldigt många andra fördelar med att kunna träna här och jag tycker själv att det är en vacker omgivning. Jag har definitivt fått en nytändning på alla områden sedan jag flyttade hit.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *