En lång dag börjar närma sig sitt slut

I och med dagens andra pass med en länk på 15,2 km har jag fått en bra början på veckan träningsmässigt. Dagens besök hos fysioterapeuten var även det givande och gav mig mycket mer kunskap om vad jag egentligen har för typ av skada för tillfället.

Det skall genast sägas att mitt ben var sjukt även under dagens två pass, men eftersom jag inte lider av någon värre skada borde det ge med sig med rätt behandling och med rätt skoinlägg. Dessutom har smärtan nu flyttat sig från en punkt till ömhet över hela vadbenet. Hur underligt det än låter så ser jag detta som ett positivt tecken.

Jag skall i ett senare skede då jag har mer tid närmare försöka förklara vad jag lider av för skada just nu och hur man kan behandla dessa skador. Detta eftersom jag tror att många löpare har samma typ av problem, men eftersom man aldrig får rätt diagnos gör man det onödigt svårt för sig.

All heder åt Terveystalo och MediAskel för den föredömliga och proffsiga skötseln av mitt ärende. Det är sällsynt med så bra behandling i dagens sjukvård. Nu återstår det att få ett skoinlägg för att korrigera min fotisättning vid löpningen. Det visade sig att jag hade rätt många problem, vissa som jag var medveten om och andra som jag hade misstankar om att jag led av. Viktigast i detta sammanhang är att en kunnig inom området förklarar hur allt hänger samman för att man enklare skall kunna korrigera och förebygga problemen.

Idag har jag alltså löpt totalt 23,2 km i ett lugnt tempo. Om benet tillåter blir det en hård genomkörare i form av ett intervallpass i Botniahallen imorgon. Nedan en bild från min återhämtning med isbad efter dagens andra pass.

isbad

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *