Diet med resultat

Formtoppningen fortsätter och de senaste två dagarna har jag även fått in två stycken träningspass i enlighet med det schema som jag gjorde upp i måndags. En glädjande sak inför denna formtoppning är att min kropp verkar att fungera mycket bättre än vad den gjorde inför Jakob Marathon. Framförallt märks detta i att den diet som jag kört sedan söndagen gett en helt annan effekt än inför nämnda maratonlopp. Jag har redan gått ner ca. 4 kg på de fyra dagar som jag levt riktigt strikt och ligger redan nu rätt nära den idealvikt som jag skall ha när jag ställer mig på startlinjen i Berlin, nämligen under 65 kg. Just nu ligger jag på 65,5 kg.

PicsArt_1379523252577
Vegetariskt på kaffehuset August.

Igår blev det en uppvärmning på 4 km innan jag påbörjade de så kallade “supertusingarna”, alltså en stege bestående av 400-300-200-100 meter. Det var inte med några våldsamma farter jag drog dessa supertusingar. Jag försökte bara hitta ett bra och avslappnat tempo för att undvika att dra på mig mjölksyra. Jag drog totalt 3 stycken supertusingar på följande ungefärliga tider; 1:17-55 sek.-35 sek.-16 sek. Jag avslutade passet med en nedjoggning på 4,3 km. Totalt blev det 12 km löpning igår.

Ikväll var det ett distanspass på 10-12 km på schemat. Jag landade precis på 11 km och drog de sista två kilometerna i maratontempo på 3:54 min./km.

Jag följer rätt noggrant med min vikt just nu och väger mig ett par gånger per dag. Det är främst under denna och halva nästa vecka som det går att göra något åt vikten. Då det inte går att träna hårt under de sista två veckorna måste viktminskningen helt och hållet komma till följd av en strikt diet. När jag steg på vågen efter kvällens måltid kunde jag konstatera att vikten just nu ligger på 65,5 kg, vilket var ett riktigt positivt besked med tanke på att vikten under större delen av min uppbyggnadsperiod legat på ungefär 70 kg.

Jag vet inte vad det beror på att kroppen helt plötsligt lyder på ett helt annat sätt än inför Jakob Marathon. Då var det närmast omöjligt att gå ner i vikt eller komma i form oavsett hur mycket jag än försökte. När det gäller vikten kan det ha en del att göra med att kroppen binder mer vätska på sommaren, men inte ens det tror jag att är hela sanningen. Kanske har det att göra med att jag inför detta maratonlopp är mycket mer fokuserad inför uppgiften, vilket avspeglar sig i allt vad jag gör.

Imorgon skall jag köra mitt sista backlöpningspass inför Berlin. Då i form av korta backintervaller på totalt 3 km. Totalt siktar jag på ungefär 12 km löpning.

PicsArt_1379522634717
Det största hotet mot min nattsömn för tillfället är det rikliga utbudet på fotboll. I och med att jag skaffade MTV3 Sport i fredags har jag tillgång till högklassig fotboll nästan varje kväll just nu. Igår kunde jag zappa mellan tre intressanta Champions League matcher och ikväll finns även Barcelona-Ajax och Milan-Celtic till buds. Jag funderar dock på att helt “skippa” fotbollen och gå och lägga mig i tid ikväll…

PicsArt_1379523194809
Kvällspromenad med Toffe. Av någon anledning verkar han att gilla löv.

PicsArt_1379523360392
Tidig morgonpromenad idag. Detta var min första morgonpromenad denna vecka eftersom jag försöker spara på benen inför maratonloppet, men det är rätt svårt att hålla sig ifrån dessa promenader när det ännu är rätt varmt och skönt på morgonen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *