Dags för nästa äventyr!

Vi har kommit fram till den sista dagen på 2021. Trots alla utmaningar har det varit ett utmärkt år på många sätt och vis. Det blir ingen traditionell årssammanfattning denna gång. Det finns orsaker till detta. Jag kommer nämligen att börja på heltid i mitt eget företag från den 1:a januari, vilket gör att jag kommer att ha mycket mer tid för att dela med mig av både mina erfarenheter från 2021 och min vardag här på Malta framöver.

Det finns många orsaker till varför jag nu valt att hoppa över till livet som heltidsföretagare igen. Den främsta orsaken är hälsomässiga. Som jag nämnt upprepade gånger tidigare här på bloggen har det varit rätt utmanande att köra dubbelt. För att kunna njuta fullt ut av livet här på Malta behövde jag välja. Valet var sist och slutligen rätt enkelt eftersom mitt heltidsjobb endast gav mig en bråkdel av mina månadsinkomster trots att jag lade mer än 2/3 av min totala arbetstid på detta.

Visst känns det vemodigt att lämna det företag jag jobbat hos de senaste två åren. Jag har verkligen gillat att jobba där, men framförallt kommer jag att sakna alla arbetskompisar. Jag känner också att det fanns mycket kvar att lära sig i jobbet. Men samtidigt var det ett väl övervägt beslut som kröp fram sakta men säkert under hösten och vintern.

Med alla de kunskaper jag har just nu om allt från SEO-optimering till hur man gör webbsidor framgångsrika känns det som att jag har helt andra förutsättningar nu att ta allt till nästa nivå än när jag senast jobbade på heltid med mina sidor. Det gäller både mina nuvarande sajter och en del nya jag nyligen startat upp.

Det är aldrig ett enkelt jobb med tanke på den konkurrens det finns online för tillfället. Men samtidigt har jag redan tidigare visat att jag kan nå framgångar inom området, så det finns inga orsaker till att jag inte skulle kunna ta nästa steg i utvecklingen. Speciellt nu när jag har mer tid att ägna åt mina sajter.

Som jag nämnt tidigare har en stor del av jobbet de senaste åren gjorts under tidpunkter på dagen när jag inte varit kreativt sett på topp. Nu kommer jag att försöka jobba kl. 6-12 varje dag och sedan ägna resten av dagen åt träning och andra hälsofrämjande aktiviteter.

Hälsan var alltså den enskilt viktigaste orsaken till att jag lämnade mitt heltidsjobb. Om du skall njuta av livet fullt ut är det när du ännu är relativt ung. Det finns inga orsaker att vänta med detta tills du blir pensionär. Vem vet, kanske dessa dagar aldrig kommer? Dessutom kommer du också att kunna njuta mer av ditt liv om du ännu har hälsan.

För mig personligen erbjuder Malta precis allt som man kan tänka sig på detta område. Här är det soligt och varmt samt en avslappnad stämning. Jag har också fått en stor social umgängeskrets under de senaste åren här på Malta.

Detta var bara ett kort inlägg inför det nya året. Jag ser mycket fram emot vad 2022 har att erbjuda! Det är sällan jag haft så klara målsättningar och strategier inför ett nytt år. Ni kommer också att kunna följa med mycket av detta här på bloggen. Jag önskar er alla ett gott nytt år!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *