Dagens pass i korthet

Det blev ett riktigt sent träningspass ikväll så det får bli en snabbpresentation innan läggdags. Enligt mitt program skulle jag köra ett tempopass på 16 km på 65 minuter, vilket betyder en fart på runt 4:07 min./km eller 14,8 km/h. Eftersom löppasset var på löpband gjorde jag ändå beslutet att köra i 15 km/h eller 4:00 min./km.

Jag började med en uppvärmning på 2 km innan jag körde igång med tempodelen. Efter det ställde jag in lutningen på 1% och farten på 15 km/h. Till min förvåning visade det sig ändå att jag vid varje kilometerpassering var lite efter den önskade tiden. Vid 10 kilometer höjde jag därför farten till 15,5 km/h och sedan ytterligare till 16 km/h vid 13 km. Vid 14 kilometer höjde farten ytterligare till 16,5 km/h för att avsluta tempopasset med en sista kilometer på 17 km/h.

Med tanke på att jag körde i sådana farter är det lite förvånande att jag ändå inte fick en bättre tid än 64:16. Tiden är visserligen klart bättre än den som jag skulle ha på passet, men med tanke på farten på löpbandet skulle man förvänta sig en ännu bättre tid.

Totalt fick jag ihop 19 km löpning under dagens pass. Efter löppasset blev det ännu styrketräning på 45 minuter.

Nedan har jag laddat upp en lite suddig video från löppasset som filmats med mobilen. Nästa gång jag filmas måste jag dock minnas att kameran skall hållas rakt eftersom uppladdningen inte annars blir optimal. Men detta får tjäna som bevis på att jag faktiskt springer och inte endast skriver om det. 🙂 Vid denna tidpunkt hade jag en fart på 15,5 km/h på löpbandet.

tempopass 21.1.2014 varvtider
Tiderna från passet. Först uppvärmningen på 2 km, sedan tempodelen på 16 km och till sist en nedjoggning på 1 km.

tempopass 21.1.2014 effekt
Effekten på dagens tempopass.

IMG 3734 from Benny on Vimeo.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *