Igång med yogan på Malta

Jag har nämnt det förr och det tål att upprepas. Det är oerhört viktigt även med avslappningsövningar i vardagen. Om det sedan är i form av yoga, pilates eller meditation upplever jag som en smaksak. Det viktigaste är att man ser till att få in även pass där man slappnar av och fokuserar på andningen.

Själv har jag främst ägnat mig åt fokuserad stretching tidigare i livet och sporadiskt även pilates och yoga. Det börjar dock vara ett tag sedan och jag har planerat att börja med det ända sedan jag kom till Malta. Det finns nämligen få platser som är så idealiska som Malta då det gäller att ägna sig åt denna typ av träning.

Enligt mig utförs yoga allra bäst vid havet i varmt väder. Nu när vädret blivit så varmt att det är runt 20 grader dygnet runt kan man vara lättklädd och köra yoga utan att frysa oavsett om det är sent på kvällen eller tidigt på morgonen.

yoga malta
Från morgonens Yoga-session. Foto: @yogamalta

Det krävdes dock lite “push” av flickvännen för att jag skulle ta tag i det. Även om jag sett att det funnits massvis med yoga-grupper här på Malta har jag aldrig kommit mig till att anmäla mig. Kanske beror det på att jag nästan enbart sett kvinnor i grupperna, eller kanske jag helt enkelt varit för bekväm av mig.

Denna vecka tog vi iallafall tag i saken och anmälde oss till några yoga-sessioner. Min flickvän har lång erfarenhet av detta, men jag har haft ett uppehåll på närmare 10 år. Därför kändes det lite ovant att börja på igen.

yoga på malta
Foto: Yoga Malta

Idag var det Yoga på idylliska Manoel Island i strålande solsken från morgonen. Men det var på onsdag som vi deltog i vår första session då det var Sunset Yoga. Nästa vecka har vi också tänkt delta i Sunrise Yoga som äger rum redan kl. 6 på morgonen.

För mig personligen handlar det inte endast om att det är väldigt välgörande för kroppen. Det är också ett sätt att uppleva Malta på det sätt som det bäst skall upplevas. Vädret och vyerna här är helt magiska om man ser till att utnyttja de möjligheter som finns.

yoga på malta
Från onsdagens Sunset Yoga. Foto: @yogamalta

Det är också mitt tips för alla löpare därute. Se även till att få in avslappningsövningar med jämna mellanrum. Det kan kännas tufft att få in detta i ett fullt schema med både jobb och all löpträning som skall hinnas med. Om du dock tänker det ur ett hälsoperspektiv tror jag att det är bra att byta ut något löppass i veckan och fokusera på andningen istället. Det ger ett fokus som du också har nytta av i den stressiga vardagen om du vill vara mer effektiv i jobbet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *