Dagens långpass på 34 km

Idag körde jag ett långpass i rätt lugnt tempo. Eftersom jag varit skadad så länge försökte jag att inte förivra mig idag och köra långpasset alltför hårt. Det blev totalt 34 km löpning idag med en snittfart på 4:43 min./km.

Långpass 13.4.2013

De två följande helgerna skall jag öka både på farten och längden på mina långpass. Detta eftersom jag känner att kroppen nu börjar vara mottaglig för ännu hårdare träning. De senaste två veckorna har jag kört på rätt hårt och benet har hållit bra ihop bra ändå. Därför börjar det så småningom vara dags att fundera på att boka hotell och flyg till Stockholm Marathon 1.6.2013.

Även om jag känner att kroppen börjar bli i bättre och bättre skick för löpning finns det ännu mycket att korrigera rent löptekniskt. Det märks att jag slarvat en del med styrketräningen i mars, vilket gör att jag har svårt att hålla löptekniken över hela långpassen. Framförallt märks det i att mag- och ryggpartiet inte är tillräckligt starkt för att orka hålla kroppen i en bra ställning över hela passet. Ryggen blir styv, vilket gör att steget blir kortare och mindre vägvinnande.

Den närmaste tiden måste jag därför börja intensifiera både styrketräningen och även stretchingen för att bli både starkare och mer flexibel i mitt rörelsemönster.

Hursomhelst är jag riktigt glad att mitt ben håller för mina mängder just nu. Denna vecka kommer jag med stor sannolikhet att komma över 120 km smärtfri löpning, vilket var otänkbart för bara några veckor sedan när mitt ben gjorde ont varje steg jag tog.

Garmin långpass 13.4
Lite träningsdata från min Garmin gps.

PicsArt_1365865149797_20130413185222463
Även idag körde jag med två gps-klockor samtidigt på mitt långpass. Både skötte sig riktigt bra och visade i stort sett samma data, även om garmin-klockan som nämnt är aningen trög i vändningarna jämfört med min Polar.

PicsArt_1365868441429_20130413185425938
Min färdkost samt en av mina återhämtningsdrycker. En nyhet som jag beslutade mig att pröva på. Undvik dock gärna energistången, eftersom det är närmast omöjligt att tugga i sig den under ett långpass. Jag var nära att kvävas när jag försökte få i mig den svårtuggade energistången.

PicsArt_1365868661139_20130413185804861
Min vikt före och efter långpasset. Med strumpor på denna gång. Hålet vid tån ger väl dock inga pluspoäng 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *