Bilder från Gore-Tex Trailrunning Camp

©wisthaler.com for GORE

Som ni kanske läst tidigare var jag alltså på ett så kallat Trail Camp förra veckoslutet i Brixen i Sydtyrolen på den italienska sidan av gränsen. Detta var ett evenemang för inbjudna bloggare, journalister och andra så kallade “influencers” inför kommande Gore-Tex Transalpine Run som äger rum 2:a september och som jag skrivit närmare om i ett tidigare inlägg.

Nytt för i år är alltså konceptet Run2, som innebär att man i par får möjligheten att springa de två första etapperna av det krävande loppet. Det skall dock inte underskattas eftersom den totala sträckan som skall genomföras under dessa två dagar är drygt 70 kilometer. Något som man verkligen vet att kan bli en utmaning efter att ha fått testa på bergslöpning i denna terräng under förra veckoslutet.

Jag har en massa bilder och videon från veckoslutet, men börjar från lite allmänna bilder som några av de professionella fotograferna på lägret tog för att ni skall få känna av stämningen innan jag går närmare in på att beskriva lärdomarna och i detalj beskriva vad vi gjorde under dagarna. Senare kommer jag även att närmare fundera över Traillöpning i stort och mina tankar kring denna form av löpning och hur det passar in i min löpning.

Även de kläder och den utrustning som vi fick testa under dagarna kommer jag att skriva närmare om lite senare. Jag har nämligen inte alltför mycket erfarenhet av den utrustning som behövs vid Traillöpning och här fick jag en massa råd tillsammans med praktisk erfarenhet vid användning av dessa.

Första dagen, alltså fredagen, började med uthämtning av utrustning innehållande allt från jacka till skor och huvudlykta – allt som behövs för riktigt tuff Traillöpning i bergen.

©wisthaler.com for GORE

Efter en lunch blev det en lätt löptur för att bekanta sig med terrängen. Det var schemalagt med en kort tur på 5 km, men jag följde sedan med gänget som följde Gore-Tex löparen och vinnaren av Gore-Tex Transalpine 2016 Daniel Jung på en längre tur som blev 12 km.

©wisthaler.com for GORE

Efter både fredagens och lördagens löprundor fick vi tillfälle att behandla våra ben med foamrollers och fick samtidigt tips och råd för användning av dessa.

©wisthaler.com for GORE

Efter en frukost kl. 7 på lördagen blev det långpass på drygt 26 km i det bergiga och vackra landskapet. De som följde med Daniel Jung under den längre turen på fredagen deltog även i den första gruppen av löpare.

©wisthaler.com for GORE

Det blev en helt fantastisk upplevelse som inte liknar något annat jag varit med om.

©wisthaler.com for GORE
©PhilippReiter for GORE
©PhilippReiter for GORE
©PhilippReiter for GORE
©PhilippReiter for GORE

På sina håll var dock bergen väldigt branta och man fick upp pulsen rejält trots att det var omöjligt att springa. Stavarna kom väl till användning.

©PhilippReiter for GORE
©PhilippReiter for GORE
©wisthaler.com for GORE

Sista dagen blev det tidig väckning för en “Early Morning Sunrise Run”. Redan kl. 3 var det väckning och avfärd kl. 3:40. Vi fick samtidigt tillfälle att testa våra huvudlyktor från Ledlenser.

Detta var i korthet vad jag hade att bjuda på denna gång. Jag har alltså rätt många videon och bilder från både löpning, råd från coacherna, bilfärden och annat smått och gott som jag senare kommer att bjuda på i skilda inlägg. Det var verkligen intensiva dagar och mängder av information delades ut. Något som är guld värt för den som inte tidigare har erfarenhet av Traillöpning.

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *