GORE-TEX® Transalpine-Run 2018 lanserar “RUN2” – En lagupplevelse genom två etapper

Nu har jag en riktigt spännande och annorlunda nyhet gällande denna säsongs löparäventyr! Det verkar nämligen som att det blir start i GORE-TEX® Transalpine-Run 2:a september i deras nya koncept RUN2, vilket innebär att man tillsammans med en partner får chansen att springa de två första etapperna i ett av de mest kända trailrunningloppen i världen. Den första etappen startar i Garmisch-Partenkirchen (beläget cirka 700 meter över havet) och sträcker sig 43,7 km genom Wettersteingebirge till Nassereith.

Dag två påbörjas i Nassereith och avslutas i Imst. Denna sträcka innebär ytterligare 27,6 kilometer och 1 624 höjdmeter. Totalt blir det alltså drygt 70 kilometer som skall avverkas i denna bergiga terräng. För att få lite uppfattning om upplevelsen har jag bifogat en video från fjolårets lopp längst ned i inlägget.

Jag kommer att skriva mer om mina tankar kring mitt och min partners deltagande i loppet lite senare när alla praktiska detaljer kring deltagandet klarnat. Nedan är mer detaljerad information om GORE-TEX® Transalpine-Run och det nya konceptet “RUN2” i form av ett pressmeddelande:

Den 14:e upplagan av GORE-TEX® Transalpine-Run kommer att innehålla det helt nya loppet ”RUN2”. Tanken är att ge löpare möjligheten att enbart ta sig an de två första etapperna av originalturen GORE-TEX® Transalpine-Run, och därigenom ta ett första steg mot att i framtiden genomföra hela loppet i Alperna.

GORE-TEX® Transalpine-Run liknar inte något annat lopp i världen. Under sju dagar ska 600 löpare i lag om två, avverka en sträcka på 250 kilometer och 16,000 höjdmeter tvärs över Alperna till fots. Det är en otrolig utmaning.

Många trailrunningentusiaster har som dröm om att en dag ställa upp i GORE-TEX® Transalpine-Run som anses vara det bästa, mest känslosamma, och utan tvekan, det mest kända trailrunningloppet i världen. Men många blir också avskräckta inför den omfattande utmaningen. Klarar jag av det? Har jag rätt partner? Är jag i tillräcklig form att ta mig an sju dagar, 250 kilometer och 16,000 höjdmeter, eller blir det helt enkelt för tufft?

Nu vill arrangörerna av GORE-TEX® Transalpine-Run ge ambitiösa löpare chansen att ta de viktiga första stegen mot att förverkliga sina drömmar. Den 14:e upplagan av GORE-TEX® Transalpine Run kommer därför att vara den första gången som omfattar det helt nya loppet “RUN2”, där lag med två personer har chansen att enbart springa de två första etapperna.

De två etapperna som GORE-TEX® Transalpine-Run “RUN2” består av ska dock inte underskattas. Den första etappen startar i Garmisch-Partenkirchen (beläget cirka 700 meter över havet) och sträcker sig 43,7 km genom Wettersteingebirge till Nassereith. Den högsta punkten under dag ett är belägen 1 868 meter över havet, där löparna fullbordar totalt 2 470 höjdmeter i uppförsbacke. Dag två påbörjas i Nassereith och för löparna till Imst. Efter att redan ha genomfört en lång dag i spåret kan löparna som deltar i GORE-TEX® Transalpine-Run ”RUN2” se fram emot ytterligare 27,6 kilometer och 1 624 höjdmeter. Kort och hisnande vackert beskriver bäst den andra etappen.

Deltagandet i nya GORE-TEX® Transalpine-Run “RUN2” är begränsat till 100 lag. På söndagen den 2:a september kommer ytterligare 300 lag som deltar i det sju dagar långa loppet med start i Garmisch-Partenkirchen, att ansluta.

“Vi är måna om att stötta löpare som har funderat på att eventuellt delta i GORE-TEX® Transalpine-Run men ännu inte vågat ta steget. Vi vill göra loppet tillgängligt för alla och ta bort rädslan som en påverkande faktor,” förklarar Uta Albrecht, organisationschef för det nya loppet.

Anette Hanssum, Marketing & PR på GORE-TEX® Products på Gore, tillägger: “Detta är en fantastisk chans för löpare som är sugna på att uppleva de intensiva känslorna i GORE-TEX® Transalpine-Run. En av hemligheterna bakom den unika atmosfären i loppet är helt klart lagkänslan. Som löpare måste du acceptera din partners svagheter och samtidigt dra nytta av dennes styrkor. Löpare som deltar i ”RUN2” kommer dessutom få möjlighet att känna av den otroliga energin inom GORE-TEX® Transalpine-Run. Det nya formatet varar i två dagar, vilket innebär att löpare kommer att lägga sig på kvällen med vetskapen att de dagen efter ska gå upp och göra om allt en gång till, både för sin egen och för sin partners skull.”

Under tiden deltagarna i ”RUN2” slutför sin introduktion till världen av transalpin löpning i slutet av etapp två i Imst, har deltagarna i sjudagarsdagarsversionen av GORE-TEX® Transalpine-Run fortfarande 184,1 kilometer kvar till mållinjen i Brixen, Italien.

Registrering för GORE-TEX® Transalpine-Run RUN2 öppnade i februari 2018. För mer information om det nya tvådagarsloppet besök www.transalpine-run.com/run2

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *