Backpass med lite driv i steget

Idag var det backintervaller på schemat. Eftersom jag försöker få till en successiv ökning av träningsmängden de närmaste fyra veckorna lade jag till några intervaller i den branta backen och fick ihop totalt 7,7 km backlöpning under dagens pass. Tack vare Anvias ständiga driftsstörningar har jag inte kunnat analysera mitt träningspass i detalj idag eftersom min bärbara dator är enda stället där jag installerat Polars analysverktyg.

PicsArt_1375896115481
Mitt arbetsverktyg för kvällen.

Åska brukar betyda problem för Anvia. Så också idag eftersom vårt wifì ligger ner för femtioelfte gången sedan vi skaffade det till vårt nya hushåll. Nåja, nu skaffade jag ju en surfplatta med 4G i lördags så jag slipper ändå och skriva några rader idag. Lite jobbigt är det dock alltid att skriva på en surfplatta trots att jag har ett tangentbord även till denna. Med lite tillvänjning skall det nog ändå gå bra…

Jag brukar säga att en de få vettiga saker som jag lärde mig i högstadiet var maskinskrivning. Jag är inte ens säker på om det finns något som heter maskinskrivning i undervisningen idag, men för mig har den snabbhet som det medför att skriva med tiofingerssystemet gjort att jag sparat mycket tid både i jobbet och inte minst i bloggandet. Att skriva med tangentbord på en surfplatta har dock helt andra utmaningar…

Dagens träningspass drog jag även idag med syrran. Vi körde först en uppvärmning på 4,5 km och sedan lite löpskolning och dynamisk stretching innan själva backlöpningspartiet. Även om jag inte är i någon grym form ännu så kände jag att det i och med dagens träningspass är på rätt väg. Det hänger på de små sakerna när det gäller löpning och en indikator på att kroppen kan vara på väg in i en bättre form är det faktum att jag idag hade ett bättre driv i steget än jag haft på många veckor.

Jag kände det redan under de första intervallerna på 400 meter i den flacka backen. Benen lydde och jag kunde i rätt avslappnat kliva uppför backen alla de sju intervallerna i den flacka backen. I den branta backen började det kännas lite tuffare, men jag klarade hela passet utan att dra på mig någon mjölksyra. Det blev fem stycken intervaller i den branta backen och 7,7 km backlöpning totalt.

Som avslutning körde jag en nedjoggning på 7 km och fick ihop 19,2 km löpning totalt idag.

Eftersom det är så jobbigt att blogga på denna surfplattan tror jag att det får räcka såhär för idag. Mera övning behövs 🙂

PicsArt_1375895662091
Jag var och prövade på den nya restaurangen Vegana igår. Det var riktigt snyggt inne i restaurangen, men maten var jag inte imponerad av. Men man kan ju inte döma en restaurang på basen av ett besök så därför skall jag göra flera besök den närmaste tiden för att få en bättre bild av utbudet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *