Backpass i vackert vinterväder

Idag var det dags för sista backpasset inför Barcelona Marathon. Det blev totalt 4 km backlöpning med 6×340 meter på flack backe. Totalt blev det 12 km löpning ikväll om man räknar med uppvärmningen och nedjoggningen.

PicsArt_1362678973016
Min absoluta favorittidpunkt på dygnet. På morgonen när solen just börjat visa sig.

Jobbmässigt var det igen dags för företagsbesök idag, vilket innebär en hel dag framför ratten. Det verkar som jag är rätt bra på att pricka in mina dagar för företagsbesöken eftersom det även denna gång var en riktigt vacker dag för att köra runt i de Österbottniska landskapen.

Efter jobbdagen var jag tvungen att ta en powernap för att orka genomföra det relativt tuffa passet som jag hade framför mig. Syrran har som bekant sin formtoppning på gång och drog därför en förkortad version av backlöpningsserierna. Jag drog dock de första 3 kilometrarna eller 16 minuterna av backlöpningen med henne. Sedan drog jag ännu en kilometer till för att få ihop till ett hyfsat tufft backpass.

Jag hoppas att jag börjar vara i skick att utöka antalet kilometrar med backlöpning efter Barcelona Marathon. Jag har ju som nämnt som mest kört 45 minuter och över 9 kilometer med backlöpning då jag varit som bäst i skick ifjol. Jag hoppas att jag hinner uppnå denna form inför Stockholm Marathon 1.6.

Imorgon blir det tidig morgonträning med spinning och vattenlöpning. Sedan blir det igen en dag med företagsbesök innan det blir dags att börja ta det lugnare i jobbet för att i alla fall hinna med en formtoppning i miniformat inför Barcelona.

PicsArt_1362679073617

Blåsigt men fint väder att köra i idag.

PicsArt_1362679209807
Under lunchpausen passade jag på att läsa lite om en hyfsat bra fotbollsspelare. Härligt att snart få se honom live!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *