Backintervaller 8,5 km

Nu vet jag vad som saknades inför halvmaratonloppet för snart en vecka sedan! Det var dessa grymt hårda pass som jag dragit i tisdags och idag. Det är helt förståeligt att jag inte klarade av att dra denna typ av pass så nära inpå Stockholm Marathon, men det oaktat så är det svårt att ha den mentala beredskapen att köra ett halv- eller helmaraton nära maxfart ifall man inte har denna typ av pass i bagaget några veckor innan loppet.

Naturligtvis kan det finnas fler orsaker som t.ex. otillräcklig vila och/eller helt enkelt en dålig dag till att det gick som det gick. Ikväll gick dock backintervallerna helt enligt planerna och jag börjar äntligen känna hur formen börjar smyga sig på.

Vi började med en uppvärmning på 5 km innan vi drog igång med backlöpningen. Jag och syrran körde först 7×390 meter i flack backe på ungefär 1:29. Mellanjoggningen nedför backen gick relativt fort undan idag, vilket innebar lite kortare återhämtning än vanligt.

Detta är också ett tecken på att formen börjar infinna sig när återhämtningen börjar bli allt snabbare. I tisdags körde jag också med en väldigt kort mellanjogg mellan tusingarna, med endast 200 meters mellanjogg mellan de flesta av intervallerna.

Efter detta körde jag ännu 7×230 meter i brant backe på ungefär 51 sekunder per intervall. Totalt fick jag ihop 8,5 km backlöpning ikväll och 18,5 km löpning totalt med uppvärmningen och nedjoggningen.

Imorgon blir det en återhämtningsdag med ett lätt löppass samt styrketräning innan vi packar oss iväg till Jakobstad för Toto-konserten.

backlöpning 4.7 varv 1-14backlöpning 4.7 varv 15-27
Backintervallerna i siffror. De första 7 är de längre och flackare backarna, där varannat varv är nedjoggningen nedför backen. Sedan följer de kortare och brantare backintervallerna.

backlöpning 4.7 träningsdata
Sammanfattning av backlöpningspartiet.

PicsArt_1372956768244
Dagens lunch vid Kaffehuset August.

PicsArt_1372956982663
Nu blir det filmkväll samt lite belöning för ett väl utfört träningspass.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *