ASICS lanserar nya NOVABLAST™ 4 idag – Här är alla uppdateringar på skomodellen

nya Asics Novablast 4 löparskor

Idag presenterar ASICS sin senaste löparsko, NOVABLAST™ 4. Den senaste versionen bygger på grunden till sin populära föregångare och har förbättrat skum, en uppdaterad design och överlägsna material som utlovar en bättre löpkänsla. Här är allt du behöver veta om nya ASICS Novablast 4 som lanseras idag den 1 december 2023.

NOVABLAST™-serien lanserades 2020 och klättrade snabbt i graderna till att bli en av ASICS mest högpresterande skoserier världen över. Den är på väg att bli erkänd som en av ASICS ikoniska skapelser. NOVABLAST™-serien vänder sig till både elitidrottare och vanliga joggare och passar alla som vill ha en extra fjäder i steget.

Nya egenskaper på ASICS NOVABLAST™ 4

nya Asics Novablast 4 löparskor

Den senaste modellen introducerar FF BLAST™ PLUS ECO-skummet, vilket säkerställer att löpare fortsätter att uppleva den anmärkningsvärda studsen och responsen som vi blivit vana med.

För att understryka ASICS miljöengagemang använder den här innovativa dynan minst 20 % biobaserat material som kommer från hållbara källor som restprodukter från sockerrör. Som en milstolpe blir detta den första NOVABLAST™-modellen som levereras med en CO2e-märkning, vilket belyser ASICS miljövänliga initiativ.

Läs också: Nya ASICS GT-2000 12 löparskor

Skon har en trampolinliknande yttersula som ytterligare förbättrar designen och förstärker studsen vid varje steg. NOVABLAST™ 4 ger löparen ett stabilt fotfäste i olika terränger samtidigt som den har en lång livslängd.

Den uppdaterade designen har en konstruerad vävd ovandel, i motsats till den konstruerade meshen i den tidigare modellen, i kombination med en förbättrad tunga med stretchklyfta, vilket ger ökad andningsförmåga.

nya egenskaper på Asics novablast 4 löparskor

Rohan van der Zwet, Senior Product Marketing Manager, ASICS EMEA har följande kommentar om den nya skon Novablast 4:

“Det är svårt att tänka tillbaka på den tid då vi ännu inte hade NOVABLAST™-skorna och se hur populära de har blivit på bara en kort tidsperiod. Med vårt engagemang för ständiga förbättringar och de uppdateringar vi har gjort av NOVABLAST™ 4, är vi övertygade om att den också kommer att bli en publikfavorit. Det är valet av sko för löpare som vill ha lite extra energi i sina steg. Och som en del av vårt uppdrag att hjälpa alla att röra sitt sinne genom sport, kommer NOVABLAST™ 4 att ge löparna en känsla av mer energi.”

nya Asics novablast 4 löparskor

Från och med den 1 december 2023 kommer NOVABLAST™ 4 att finnas tillgänglig för både män och kvinnor på ASICS hemsida och utvalda återförsäljare som Runningdirect.se till ett pris av 1599,00 kr.

Läs också: Nya ASICS GEL-Kayano 30

Vem passar ASICS Novablast 4 löparskor för?

Vem passar ASICS Novablast 4 löparskor för?

ASICS Novablast lanserades för första gången 2020 och har snabbt blivit en av ASICS mest populära modeller, och det finns flera anledningar till detta.

Energiåtergivning

nya Asics novablast 4 löparskor 2023

Novablast är känd för sin utmärkta energiåtergivning. Mellansulan består av material som ger en mjuk och studsande känsla. Detta gör att löparen kan springa längre och snabbare utan att bli trött.

Komfort

Asics novablast 4 nya löparskor

Novablast har en mjuk och bekväm ovandel som är tillverkad av jacquard mesh. Ovandelen är också ventilerande, vilket gör att fötterna håller sig svala och torra.

Allsidig

är ASICS Novablast 4 bra löparskor?

Novablast är en allsidig sko som passar för både nybörjare och erfarna löpare. Skon är bra för både långa och korta distanser, och den fungerar bra på både asfalt och grus.

Pris

Novablast är en prisvärd sko som erbjuder mycket löparglädje för pengarna. För 1599,00 kr får du en mångsidig löparsko som håller länge.

Här är några specifika saker som löpare uppskattar med Novablast:

 • Den mjuka och studsande känslan i mellansulan
 • Den bekväma och ventilerande ovandelen
 • Den allsidiga funktionen
 • Det konkurrenskraftiga priset

Läs också: ASICS bekvämaste löparsko GEL-Nimbus 25

Vanliga frågor om ASICS Novablast 4

Asics novablast 4 löparskor
När lanserars ASICS Novablast 4?

ASICS Novablast 4 lanseras den 1 december och kommer att finnas tillgänglig hos ASICS officiella hemsida och utvalda leverantörer från detta datum.

Vilken typ av löpare är ASICS Novablast 4 lämplig för?

ASICS Novablast 4 är lämplig för löpare som letar efter en sko med en dämpande och responsiv känsla. Skorna är särskilt bra för långdistanslöpare som behöver en sko som kan absorbera stötar och ge energi tillbaka.

Hur är dämpningen i ASICS Novablast 4?

ASICS Novablast 4 har en ny dämpningsteknologi som kallas FF BLAST™ PLUS ECO-skum. Denna teknologi är mjukare och mer responsive än den tidigare FlyteFoam Blast-teknologin.

Hur är passformen i ASICS Novablast 4?

ASICS Novablast 4 har en medelbred passform. Skorna är rymliga i framfoten, vilket ger utrymme för tårna att röra sig fritt.

Hur är greppet i ASICS Novablast 4?

ASICS Novablast 4 har en ny yttersula som kallas ASICS Grip. Denna yttersula ger bra grepp på olika underlag, inklusive asfalt, grus och löparbanor.

Hur är hållbarheten i ASICS Novablast 4?

ASICS Novablast 4 är en hållbar sko. Skorna är gjorda av material som är utformade för att hålla länge.

Hur mycket kostar ASICS Novablast 4?

ASICS Novablast 4 kommer att kosta cirka 2 000 kronor i Sverige.

Tags from the story
Join the Conversation

2 Comments

 1. says: Seppo Laakkonen

  Hej,
  Varför är bla inte Novablast 4 o. Superblast godkända för tävling av World athletics ?

  1. says: Benny

   Hej,

   Jag kan tänka mig att det har att göra med den för höga mellansulan. Det gäller iallafall för Adidas Adizero Prime. Men för motionärer och elitmotionärer är det ok att använda även på tävling. De är endast förbjudna för elitlöpare.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *