ASICS presenterar nya GT-2000™ 12: En blandning av komfort, stöd och hållbarhet

nya ASICS GT-2000 12 löparskor

Nu är den här, den nya versionen av en av Sveriges mest populära löparskor för pronation. ASICS GT-2000™ 12 är utformade för att ge oöverträffat stöd och komfort och ger löpare en förbättrad upplevelse, så att du kan fokusera på resan och inte på marken under dem.

Det finns en rad intressanta funktioner på nya ASICS GT-2000 som gör att den utmärker sig på marknaden för löparskor. Som nämnt är det en av våra mest populära löparskor för pronation, tillsammans med ASICS Gel-Kayano, och även många egenskaper liknar de vi hittar på båda löparskorna. ASICS GT-2000 är dock aningen förmånligare och därför också mer tillgänglig för alla plånböcker.

Varför ASICS GT-2000™ 12 sticker ut från mängden

nya ASICS GT-2000 12 löparskor
 • 3D GUIDANCE SYSTEM™-teknik: 3D GUIDANCE SYSTEM™ är en banbrytande funktion som ger optimalt stöd genom att styra foten genom ett naturligt löpsteg. Den extra stabiliteten gör att du håller dig på rätt spår under hela löprundan.
 • PureGEL™-teknik: Med fokus på mjukhet och stötdämpning minskar PureGEL™-tekniken påverkan på lederna och gör varje steg mjukare än det förra.
 • FF BLAST™ PLUS-skum: Oavsett om du springer på asfalt eller stigar ger detta skum en mjukare landning och extra dämpning, vilket ökar komfortnivån i tuffare terräng.

Efter rigorösa tester vid Institute of Sports Science (ISS) i Japan bekräftade ASICS att GT-2000™ 12 byggdes med ett dubbelt fokus på komfort och stöd.

Forskningen stannade inte bara vid dessa teknologier; en uppsjö av ytterligare funktioner har införlivats i skon, vilket gör den till det självklara valet för många löpare.

Förstå din fottyp med GT-2000™ 12

Det är inte alldeles enkelt att som ny löpare förstå dina unika och individuella behov. I många fall tyr man sig till olika former av löptest hos sportbutiker för att analysera löpsteget. ASICS bistår dock även löpare med en analys som du kan använda dig av:

neutralt löpsteg vid löpning

Neutrala fötter:

 • Typ av fotvalv: Normalstora fotvalv.
 • Frånskjut: Jämn fördelning från framfoten.
 • Kontakt med marken: Foten kommer i kontakt med marken med hälens utsida och rullar inåt för att absorbera stötar och stödja kroppsvikten.
överpronation vid löpning

Överpronerande fötter:

 • Typ av fotvalv: Låga fotvalv eller plattfot.
 • Avtryck: Främst stortån och andra tån.
 • Kontakt med marken: Foten börjar på hälens yttersida och rullar inåt för mycket, vilket överför vikten till fotens innerkant.

Tekniska egenskaper och innovationer på GT-2000™ 12

 • Ovandel i Jacquard Mesh: Förbättrar andningsförmågan och den allmänna fotkomforten.
 • AHARPLUS & AHAR LO-HRD yttersulor: Ger maximal hållbarhet och grepp, vilket säkerställer att skon håller lika länge som din löprunda.
 • OrthoLite X-30 Sockliner: Förbättrar komforten från det ögonblick du sätter i foten.
 • Reflekterande detaljer: För löpning i skymning eller gryning, dessa detaljer ökar synligheten i svagt ljus.
 • Miljövänlig design: ASICS tar ett steg mot hållbarhet och tillverkar skon med över 50% av sin övre del från återvunnet material. Tillverkningen av skoinlägget resulterar dessutom i minskad vattenanvändning och koldioxidutsläpp.
 • GT-2000™ 12 är dessutom en veganvänlig sko. Även om skon inte har certifierats av en oberoende tredje part har inga material av animaliskt ursprung, inklusive garn, lim eller klister, använts under tillverkningen.

Sammanfattningsvis är GT-2000™ 12 från ASICS mer än bara en sko – det är ett engagemang för kvalitet, hållbarhet och den oöverträffade glädjen i att springa. Oavsett om du är en erfaren maratonlöpare eller nybörjare, lovar den här skon att höja din löparupplevelse.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *