April månads hårdkörning har påbörjats

Jag har gjort beslutet att köra hårt de närmaste veckorna för att försöka ta den sista chansen att bli i form till Stockholm Marathon om ungefär två månader. Med tanke min nuvarande form finns egentligen inte så stora förhoppningar att jag skall hinna bli i önskat skick tills dess, speciellt inte eftersom jag samtidigt funderar på om jag skall genomgå en operation eller inte. Men eftersom jag inte har tid till ortopeden innan 23.4, har jag god tid på mig att testköra nu innan det definitiva beslutet tas angående operationen.

Igår körde jag två pass där jag började morgonen med 60 minuter på konditionscykeln. På kvällen blev det sedan lätt löpträning på ca. 5 km med sambon, innan jag körde 35 minuter på konditionscykeln hemma.

Idag var jag uppe innan kl. 6 för att genomföra dagens första pass på 55 minuter på konditionscykeln. Dagens huvudpass var intervaller i Botniahallen. Jag och syrran började med en länk på 4 km utomhus innan vi förflyttade oss inomhus för banlöpning. Jag hade planerat 10×1000 meter på tider mellan 3:33-3:46 min./km.

Den första intervallen gick på ungefär 3:36, men efter detta fick jag magkramper som gjorde träningen riktigt jobbig att genomföra. Jag klarade av att köra ytterligare 4 intervaller på tider mellan 3:39 och 3:45 innan jag slutade för dagen. När jag skulle dra igång den sjätte intervallen började jag känna av en ordentlig styvhet i ryggen, vilket gjorde det omöjligt att upprätthålla ett bra löpsteg.

Ryggen är dock inget jag är speciellt orolig över, eftersom jag spelade större delen av min fotbollskarriär med samma styvhet i ryggen. Därför vet jag rätt bra hur jag skall behandla den för att snabbt bli av med besvären. Det handlar bara om att stretcha ordentligt och intensifiera rygg- och magövningarna. Dagens träning blev dock lidande av besvären.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *