Adidas “Adizero: Road to Records” avgörs för fjärde gången i slutet av april

Adidas adizero road to records 2024

Adidas Running har officiellt presenterat en lista med elitidrottare, tillsammans med nya tävlingsformat och banförbättringar utformade för snabbhet, för sin fjärde årliga “Adizero: Road to Records” -tävlingen. Tävlingen kommer att äga rum vid Adidas huvudkontor i Herzogenaurach, Tyskland, den 27 april 2024 och utlovar en samling av elittalanger och snabba resultat.

Adidas har bevisligen några av de snabbaste löparskorna på marknaden, där speciellt Adizero serien sticker ut från mängden. Här har jag skrivit mer om de bästa löparskorna från Adidas. Det är också Adizero-serien som är i fokus när snart serien Adizero: Road to Records äger rum.

Adizero: Road to Records – Deltagaruppställning och tävlingsdetaljer

Adidas adizero road to records 2024

Årets evenemang kommer att innehålla 120 förstklassiga Adidas-idrottare från 26 olika länder, alla redo att tävla i introduktionen av 800 m och 1 mile, utöver de traditionella 5K- och 10K-distanserna. Loppet kommer att hållas på en bana som är särskilt utformad runt Adidas World of Sports campus och som syftar till att bryta hastighetsgränserna.

Bland kända löpare märks bland annat Agnes Ngetich från Kenya, nuvarande världsrekordhållare på 10 km, Senbere Teferi från Etiopien, tidigare världsrekordhållare på 5 km, Yomif Kejelcha och Jacob Krop från Kenya samt Hobbs Kessler från USA, världsrekordhållare på 1 mile.

Innovationer på banan

adizero road to records bana

För första gången kommer elitloppsbanan att vara helt asfalterad för att öka hastigheten för de tävlande. Banan, som är över 1,3 km per varv och slingrar sig förbi ikoniska campusbyggnader som Laces, Halftime och avslutas vid Arena, förväntas bli en visuell fest för både idrottare och åskådare.

Evenemanget kommer att sändas live på Adidas Running YouTube-kanal, så att en global publik kan bevittna den spännande tävlingen.

Efter elitloppen kommer ett 5K Adizero: Road to Records Run vara öppet för allmänheten, inklusive Adidas-anställda, partners, Adidas Runners och allmänheten.

banan på adizero road to records 2024

Tävlingspaket med minnesmotiv

För första gången har Adidas lanserat en begränsad upplaga av Adizero: Road to Records i begränsad upplaga till minne av den avlidna Agnes Tirop från Kenya. Tävlingspaketet består av 8 Adizero-kläder och -skor, inklusive specialutgåvor av Adizero Takumi Sen 10 och Adizero Adios Pro 3, alla inspirerade av Agnes Tirops kläder.

adizero road to records 2024 dräkt

Initiativet syftar till att öka medvetenheten om könsbaserat våld mot kvinnor och hedra Tirops arv, och en del av intäkterna går till Tirop’s Angels. Det exklusiva tävlingspaketet kan köpas via appen, online och i utvalda butiker från och med nu.

För mer information och för att delta i diskussionen, besök www.adidas.com/adizero och följ #RoadToRecords och @adidasrunning på sociala medier.

adizero löparskor
Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *