Igång på allvar igen

Jag är väl inte fullt återställd ännu, men igår drog igen ett intervallpass av hyfsad kvalitet. Enligt programmet skulle jag köra totalt 16 km med 2×6 km inbakat med en snittfart på 3:52 min./km. Första intervallen på 6 km gick helt enligt programmet eftersom jag körde denna på 23:15, dvs. precis på 3:52 min./km. På den andra intervallen märktes dock att jag inte är helt tillbaka ännu, då jag snittade denna på 4:05 min./km.

Trots att det inte gick enligt mitt program så var det en riktigt bra genomkörare som ger hopp om att hinna bli i form till nästa veckas viktiga kvalitetspass. Jag har ju trots allt inte missat några långpass under uppbyggnaden och ifall jag igen börjar komma ner till de farter som finns i programmet tror jag att det kan ge rejält med självförtroende inför tävlingen som alltså är 12.10.

Nedan gårdagens långintervaller.

intervaller 18.9.2014

Gårdagens intervallpass med uppvärmning, 2×6 km med joggvila 500 meter och slutligen nedjoggningen på drygt 2 km.

styrkepass fredag 19.9.2014 2Idag vaknade jag ofrivilligt tidigt. Redan kl. 4.30 vaknade jag helt pigg och kry, trots att jag inte var i säng innan 23.00. Ibland blir det så efter de tuffa passen, fråga mig inte varför. Efter en frukost och lite läsning drog jag iväg till gymmet för lite styrketräning.

styrkepass fredag 19.9.2014 3De har fått in några nya och fina maskiner till Wasa Sports Club. Flera av dem var riktigt bra med tanke på de löparspecifika musklerna.

löppass 19.9.2014Efter styrkepasset körde jag ett lugnt, återhämtande löppass på 9 km. Herregud av trötta och styva benen var efter gårdagens intervaller! Man brukar säga att man skall akta sig för att köra i alltför hård fart dagen efter ett kvalitetspass för att undvika att hamna i “löparens svarta hål”. Jag kan helt ärligt säga att jag sällan ens har lust att öka på farten speciellt mycket efter mina kvalitetspass. Såpass tunga är ändå i allmänhet benen efter den urladdning som jag har dagen innan.

PicsArt_1411116614242Genast efter hemkomsten en grön smoothie och några ägg. Bland annat Svenska Dagbladet hade för några veckor tillbaka en artikel där de korade de nyttigaste grönsakerna. Till min glädje kunde jag se att många av de grönsaker som jag på daglig basis stoppar i mig fanns med på listan. Speciellt spenat, avocado, broccoli, blomkål och linser äter jag väldigt mycket av under vardagarna.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *