Historiens största Stockholm Marathon väntar på lördag

Historiens största adidas Stockholm Marathon väntar på lördag

Den 1 juni kommer adidas Stockholm Marathon att genomföras för den 45:e gången, och i år blir det större än någonsin tidigare. Arrangören Marathongruppen har meddelat att rekordet för antalet anmälda deltagare har slagits. Det tidigare rekordet från 2014, som låg på 22 229 deltagare, passerades redan i veckan, och man förväntar sig att behöva stänga anmälningarna några dagar innan loppet.

Det är intressant att konstatera att intresset är så stort för marathon just nu, speciellt som utpräglad marathonblogg. Jag har själv under året sett en stor trafikökning på min sajt och det är såklart kul och det verkar alltså inte vara någon slump.

Mina guider inför Stockholm Marathon 2024

Mina guider inför Stockholm Marathon 2024

Innan jag fortsätter med artikeln om Stockholm Marathon 2024 kan jag också tipsa om mina artiklar där jag skrivit om hur du bäst förbereder dig inför ett marathon:

Rekordintresse för Marathon just nu

Rekordintresse för Marathon 2024

Deltagarantalet har ökat med nära 40 procent jämfört med förra året, vilket har överraskat Marathongruppens verksamhetschef David Fridell. Han berättar:

Det har varit tuffa år sedan pandemin och även om vi såg en ok återväxt ifjol hade vi aldrig vågat tro på ett rekord. I år sätter vi gränsen på 23 000 anmälda för att kunna ge en upplevelse och service av världsklass, men vi märker ett väldigt stort intresse och jobbar för att kunna ta emot ännu fler nästa år.

Det stora intresset medför nya logistiska utmaningar. För att hantera det ökade deltagar- och publiktrycket har arrangörerna gjort omfattande förbättringar kring logistiken, särskilt på och runt Stadion. Bland annat råder totalt väskförbud på Stockholms Stadion under tävlingsdagen, och endast deltagare kommer att släppas in på Östermalms IP.

Evenemangschef på Marathongruppen, Lotta Lindblom förklarar:

Det ser ut att bli bra väder och vi räknar med en riktig folkfest på stan. Som publik är det extra viktigt i år att tänka till på hur man rör sig i stan under dagen, och hur man kan hjälpa till för att underlätta för deltagare att ta sig till och från arenan. En praktisk sak är att försöka undvika Stadion tunnelbanestation och istället gå av någon hållplats tidigare än tänkt.

Stockholm Marathon 2024 – Förberedelser och information

För att säkerställa en bra upplevelse för alla involverade, har Marathongruppen lanserat flera initiativ. Redan förra året introducerade man en trafiktjänst som hjälper besökare att planera sina resor i realtid under evenemangsdagen.

Vi gör förstås allt vi kan för att både deltagare, publik och funktionärer ska få en så bra dag som överhuvudtaget är möjligt. Redan ifjol lanserade vi en trafiktjänst där man i realtid kan få hjälp att planera hur man kan röra sig i staden under dagen, vi uppmuntrar både besökare och stockholmare att ta del av den, fortsätter Lotta Lindblom.

Alla aktuella uppdateringar och detaljerad information finns på loppets hemsida, stockholmmarathon.se, där man kan hitta publikinformation och länkar till trafiktjänsten.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *