Adidas TERREX presenterar Agravic Speed Ultra

nya adidas agravic speed ultra löparskor

Adidas TERREX tar ett banbrytande steg in i framtiden för höghastighetsskor inom terränglöpningen med introduktionen av sin senaste skapelse: Agravic Speed Ultra. Denna banbrytande löparsko har utformats minutiöst under två års tid och bygger på insikter från världens främsta terränglöpare för att ge oöverträffad hastighet för ultramaratondistanser.

Från idé till verklighet: En gemensam skapelse

nya adidas agravic speed ultra löparskor

Utvecklingen av Agravic Speed Ultra var inte ett ensamt projekt. Istället växte den fram ur ett intensivt samarbete mellan Team TERREX-idrottare och adidas kreativa team. Bland namnen märks Tom Evans och Abby Hall, som hyllats för sina prestationer i Chamonix, och den välkände rekordsättaren Petter Engdahl.

nya adidas agravic speed ultra löparskor

Hendrik Enders, Senior Product Manager på adidas TERREX, berättar:

“Vi har testat en rad olika konceptprototyper, experimenterat med olika material, mellansulekonfigurationer och avancerad teknik för att slutligen introducera den dynamiska rockergeometrin. Denna innovativa funktion är skräddarsydd för dynamisk framfotslöpning.” Resultatet? En revolutionerande sko som lockar löpare att spränga sina gränser och ta sig an ultradistansutmaningar, särskilt i evenemang som Chamonix.

Funktioner på nya adidas Agravic Speed Ultra

nya adidas agravic speed ultra löparskor

Agravic Speed Ultra sticker ut med sin LIGHTSTRIKE PRO-mellansula, som garanterar överlägsen dämpning och samtidigt förbättrar energiåterföringen så att löparen kan springa snabbare.

Skon har också Energy Rods, som vi löpare är bekanta med bland annat från modellerna Adidas Adizero Adios och Adidas Prime X-modellerna som jag nämnt i mitt inlägg om bästa adidas löparskor. Det är tydligt att löparskor med kolfibersula på allvar tagit sig även in i terränglöpningen.

Dessa ger en lätt men ändå robust struktur för ett kraftfullt löpsteg som är skräddarsytt för de mest utmanande distanserna. Andra förstklassiga egenskaper är en kilad plös som ger optimalt stöd för mellanfoten, slitstarka sömlösa överlägg och Continental™ Rubber-yttersula som ger grepp i både fuktig och torr terräng.

Beprövad på prispallen

nya adidas agravic speed ultra löparskor

Agravic Speed Ultra är inte ny när det gäller utmärkelser. Prototypversioner har hyllats på pallplatser, med idrottare som Pablo Villa som tog ledningen i Transgrancanaria och Ruth Croft som segrade i Western States 100.

Den här skon kommer att visas upp ännu en gång vid världens främsta trailrunning-evenemang i Chamonix, där Team TERREX-idrottare förbereder sig för att möta det skrämmande 171 km långa loppet.

nya adidas agravic speed ultra löparskor

Modeller och tillgänglighet

Agravic Speed Ultra finns i nyanser av impact orange, kristallvitt och semi spark för män, och amber tint, kristallvitt och semi spark för kvinnor, och priset är 230 euro.

Löparentusiaster kan lägga vantarna på denna innovation från våren 2024 via adidas webbplats, deras app och utvalda butiker.

Läs också: Nya Boston 12 och Adizero Adios 8 löparskor

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *