4 appar för träning och en hälsosam livsstil

appar för träning

I början av året gjorde jag ett beslut att försöka övergå till en nyttigare livsstil. Hittills har det gått hyfsat, även om jag inte levt riktigt så strikt som jag planerade i samband med att jag gav mina nyårslöften.

Då man lägger upp målsättningar för träning och en sundare livsstil är det bra med verktyg för uppföljning som hjälper att hålla koll på framstegen. Här har det faktiskt blivit enklare än någonsin i och med att det gjorts snabba tekniska framsteg under de senaste åren. Numera har vi GPS-klockor som går upp koppla upp mot appar, där vi ser puls, sträcka och fart vid löpningen. Dessa blir också alltmer avancerade för varje år som går.

Det finns också en mängd olika appar som hjälper oss i vardagen. Här kan man med hjälp av en smartphone enkelt ladda ner en app för de behov man har i vardagen. Fördelen med dessa är att de går att ladda ner gratis eller till en mycket låg kostnad. Det är också praktiskt att ha dessa appar tillgängliga var man än rör sig för att kunna hålla koll på allt i realtid.

Här kommer förslag på några av de bästa apparna för träning och en hälsosam livsstil:

Strava

löpträning app

Alla som följer andra löpare via sociala medier har säkert kommit i kontakt med Strava. Hos Strava finns både abonnemangspaket med tre olika delar, men även gratisversionen är riktigt bra.

Med hjälp av Strava får du tillgång till massvis med analyser, träningsplanering och liverapportering av träningen. Även innan man beger sig ut på ett pass kan appen ge möjlighet att hitta nya träningsrundor och det finns möjlighet dela med sig av sina favoritrutter till andra. Detta är troligen den mest utvecklade appen av alla för den som är intresserad av konditionsidrott och vill ha mängder av information från sina träningsrundor.

Seven – 7 Minute Workout

styrketräning app

Styrketräning är något som jag satsat mycket hårt på sedan årsskiftet. Även om jag numera har gymkort här på Malta, så är detta faktiskt ingen nödvändighet om man vill få till ett bra styrkepass. Mycket går att göra med kroppen som motstånd. Om fantasin sviker finns det också en mängd appar som kan hjälpa till att ge dig tips på bra övningar.

Seven – 7 Minute Workout är en app som ger dig träningspass med kroppen som motstånd. Dessa är utformade utifrån vetenskapliga studier att ge maximal effekt på kortast möjliga tid. Vad få tänker på är att det faktiskt går att få till riktigt effektiva pass på kort tid, så tidsbrist är sällan något man kan skylla på. Oftast är det vår bekvämlighet som begränsar oss.

Grundversionen är gratis, men det går även att lägga till extra övningar för en fast summa.

Yoga Studio

yoga app

Yoga var även det en sak som jag planerade att börja på med under det nya året. För tillfället har jag mest gjort handstående övningar och armhävningar upp-och-ner, men för bästa möjliga effekt både på mental avslappning och flexibilitet i lederna kan definitivt yoga rekommenderas. Redan de övningar jag gjort har avsevärt ökat rörligheten i kroppen.

Det finns en del riktigt bra appar med yoga-övningar. Yoga Studio är den populäraste och mest utbyggda varianten. Här finns bra övningar och instruktioner för hur du går tillväga. Det finns övningar både för nybörjaren och den som är lite mer erfaren.

Man kan köra en provperiod med appen för att se om man gillar den. Men efter detta tillkommer en avgift för att använda den.

Lifesum

viktminskning app

Sedan har vi kommit till en av de allra viktigaste delarna för ett hälsosamt leverne, nämligen kosten. Efter nyåret har jag haft som målsättning att minimera mängden kött jag konsumerar och försöka få i mig så mycket grönsaker som möjligt under ett dygn.

En av de mest kompletta apparna som hjälper till med att skapa en hälsosammare livsstil är Lifesum. Här kan du få en personanpassad kostplan utgående från ett test som du kan göra. Det finns även recept och måltidsplanering samt kaloriräknare och matdagbok i denna app.

Även om man med sunt förnuft klarar sig långt gällande kosthållningen, kan det vara roligt med en app för att hålla koll på de olika delarna av en sund och hälsosam livsstil.

Lifesum har ett pris på 38 kronor för grundversionen, där det går att köpa till extra funktioner för extra avgifter.

Tags from the story
Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *