Vilodag med bastubad

Idag har det varit riktigt kylslaget här i Vasa. När jag kollade var det -16 som kallast. Eftersom jag inte tycker om kölden speciellt mycket hade jag gärna tagit ut några semesterdagar till och gått i ide.

Det var tur att jag tränat så hårt de senaste dagarna att jag med gott samvete kunde ta en vilodag idag eftersom jag inte alls kände för att träna efter jobbet. Eller nåja, visst har jag alltid lite dåligt samvete när jag tar vilodagar under uppbyggnadsperioden. Det brukar jag nämligen sällan ta, inte ens för två år sedan under min första egentliga säsong som maratonlöpare.

I år har jag dock som bekant satsat mer på kvalitet framom kvantitet och tar hellre en vilodag extra ifall jag känner mig sliten. Dessutom försöker jag få mer balans mellan träning och fritid. Ifjol kände jag ibland att det blev för mycket när jag de flesta vardagar körde två pass om dagen. Jag sover inte så mycket mer nu heller, men det känns i alla fall som att varje träningspass blir mycket mer speciellt när det inte blir för ofta.

Imorgon blir det första löppasset på bana under denna uppbyggnadsperiod. Då är det bara att hoppas på pigga ben eftersom banlöpning är bland det tråkigaste man kan göra i träningsväg.

PicsArt_1389643301582
Vackert, men j-vligt kallt ute. Det var just och jämt så att jag klarade den 400 meter långa sträckan från jobbet till Kaffehuset August på lunchpausen.

PicsArt_1389643231549
Det blir alltför sällan bastu för vår del. Men vid denna kyla känns det otroligt skönt. Vi tog oss t.o.m. en uppfriskande tur på terrassen mellan bastuturerna.

PicsArt_1389643665322
Valpmys efter bastun.

PicsArt_1389645442308
…och nu match mellan Aston Villa och Arsenal. Arsenal leder med 2-0! 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *