Toffe testar BARF-foder

Eftersom detta varit en återhämtningsvecka har jag även tagit en liten paus från bloggandet. Imorgon återgår jag igen till en tuffare träningsperiod då jag inleder de sista tre veckorna av hårdträning inför Rotterdam Marathon. Då det inte finns så mycket att berätta om min träning hade jag tänkt skänka vår hund Toffe lite uppmärksamhet i dagens inlägg.

Toffe har fått chansen att pröva på Mush BARF foder. BARF står för biologiskt anpassad rå föda. Min blogg handlar om träning och hälsa och eftersom jag själv försöker tänka på vad jag äter så försöker vi så långt som det går att överföra detta även på vår hund. Med andra ord försöker vi att ge Toffe bra och högkvalitativ kost för att främja hans välmående.

En av de trender som kommit starkt under de senaste åren är så kallad raw food. Detta verkar att ha blivit allt mer populärt även när det gäller hundmat, dvs. foder där inga tillsatsämnen, konserveringsämnen eller spannmål lagts till.

BARF-måltiderna innehåller rått kött, ben, organ och grönsaker. Det är med andra ord 100 % naturligt. Forskning har visat att naturlig mat har många goda hälsoeffekter på hundarna, t.ex. får hunden mer energi och förbättrat immunförsvar, renare tänder och glansigare päls. Dessutom leder det till bättre matsmältning.

Vi har valt att testa en benfri variant som går att kombinera med ett vanligt torrfoder. Vi (eller Toffe 🙂 )har testat på vomköttbullar och grisnötköttbullar. Vom är en av kons fyra magar. Alla hundar mår bra av att äta vom och speciellt hundar med känslig mage eftersom det hjälper matsmältningen och håller bakteriefloran i balans. Vom stabiliserar även ämnesomsättningen hos hundar.

Toffe har ätit både vom- och grisnötköttbullarna i några veckor nu och han älskar dem båda. Han är inte så förtjust i det torrfoder vi annars använt som basföda, men i och med att vi nu kombinerat torrfoder med köttbullar har vi märkt att han fått betydligt bättre aptit. Det är också roligt att han får nya smakupplevelser.

Ibland har Toffe lidit av hård mage och det var även ett av orosmomenten vid övergången till en ny form av föda. Men hittills har allt gått bra och han har inte haft några problem med magen efter att han började äta köttbullarna.

Nu i mars lanseras även kyckling och kycklingorgan i köttbullsform och det kommer vi med säkerhet att testa på lite senare. Om ni vill läsa mer om Barf, så kan ni gärna besöka deras hemsida www.mushbarf.com

PicsArt_1425835220163

Still posing…

PicsArt_1425835289761

Nej, nu är fotosessionen över! Nu hugger jag i!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *