Vanda nästa!

Nu är det klart vilken som blir vår nästa utmaning på löparfronten. Det stod mellan Vanda Marathon 12.10 och Kankaanpää Marathon 18.10 och valet blev alltså det tidigare nämnda. Då det gäller banprofilen lär det inte vara någon större skillnad mellan de två loppen, båda banorna lär vara rätt snabba med finländska mått mätt.

Angående tidpunkten skulle det kanske ha varit bättre att ta loppet en vecka senare för att hinna med 4 hela veckor av tuff träning. Men med tanke på att jag ändå är i hyfsad form redan i dagsläget tror jag att det kan räcka med 3 tuffa veckor och 2 veckor av formtoppning efter detta. Det som avgjorde var att det är betydligt bättre hotellutbud i Vanda än i Kankaanpää med omnejd. Man vill ju alltid övernatta på plats för att inte behöva köra ner samma dag som tävlingen.

Dagarna efter lördagens lopp var rätt tuffa. Det var inte bara loppet som tog på kroppen, utan även aktiviteterna efter själva loppet. Som sig bör efter en urladdning tog jag tillfället i akt och festade till det en aning med massor av öl och god mat. Hela söndagen och måndagen gick sedan åt till återhämtning och det var inte förrän på tisdagen som jag kände mig utvilad igen. Troligen var det en kombination av åldern och det faktum att jag så sällan är ute nuförtiden som gjorde återhämtningstiden så lång. Jag intalar mig i alla fall att det senare hade en större inverkan. 🙂

I träningsväg har jag ändå kört igång i enlighet med mitt träningsprogram redan denna vecka. Då nästa maratonlopp är så nära inpå har jag inte riktigt råd att ta det alltför lugnt denna vecka. Men med det sagt så har jag ändå sett till att ta det lite lugnare än vanligt.

På måndagen blev det ett lugnt distanspass på 14 km och igår ett tempopass på 10 km. Gårdagens tempopass skulle köras i min maratonfart på 3:54 min./km eller på 39 minuter. Jag körde den dock lite lugnare eftersom lördagens lopp ännu satt i benen. Jag landade på en snittfart på 4:02 min./km eller strax över 40 minuter, men det brydde jag mig inte så mycket om denna gång. Det viktigaste var att få en hyfsad genomkörare och en nystart inför det kommande maratonloppet.

Eftersom jag ändå är lite rädd för skador då jag har en hård träningsvecka genast efter en tävling gjorde jag beslutet att köra alternativ träning idag. Det blev först 30 minuter styrketräning, följt av 30 minuter spinning och till sist 30 minuter vattenlöpning.

Känslan är riktigt bra just nu och jag ser verkligen fram emot maratonloppet om drygt en månad. Det återstår mycket jobb ännu innan loppet, men ifall jag håller mig ifrån skador och alla sjukdomar som härjar just nu så tror jag att det finns goda förutsättningar att nå ett bra resultat i tävlingen. Det finns många orsaker till att jag är så optimistisk just nu och en av dessa är att jag har helt andra förutsättningar att vila ut mellan träningspassen nu när jag är ledig.

PicsArt_1410371565746Efter tävlingen blev det några öl och avfärd till en middag på Strampen.

PicsArt_1410371662350Efter en tävling vill man gärna ha ordentliga måltider och ännu mer öl.

PicsArt_1410371749051Efter Strampen-måltiden vidare till det nyligen öppnade Gastropub vid Gustav Wasa. En väldigt trevlig överraskning! Det var också rätt mycket folk där även om det inte ser ut så på denna bild. 🙂 Vi avslutade kvällen på O’Malleys. En helt perfekt kväll i gott sällskap gör alltid gott för själen, även om kroppen inte direkt tackade mig de efterföljande dagarna.

PicsArt_1410371824757På söndagen blev det en långvandring i solskendet. Vi träffade bland annat på denna svanfamilj.

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *