Veckoslut med julstämning

Det verkar som att jag tog åt mig av lärdomarna från festen tidigare i höst och på fredagen festade jag med måtta. Det gjorde också att jag fick en del uträttat i helgen, trots en viss trötthet. Igår var vi bland annat på en stämningsfull julkonsert på kvällen, något som inte hänt på flera år för min del.

Då det gäller träningen så var detta alltså en återhämtningsvecka. Igår hade jag en vilodag och även i övrigt har jag försökt avlasta benen med lite alternativ träning. Totalt två stycken alternativa träningspass på crosstrainern blev det under veckan.

Men trots att det inte skulle vara en vecka där jag tänkte speciellt mycket på löpning är det just löpningen som jag var mest nöjd med under veckan. Det kändes mycket lätt och ledigt under mina två kvalitetspass och även om det inte var meningen att farten skulle vara så uppskruvad under dessa pass så kändes det så bra att jag tog mig friheten att skruva upp tempot en aning.

Låt vara att det kändes trögare under dagens två pass igen. Man får väl utgå att det till viss del hänger ihop med fredagens festande och gårdagens fuskande gällande kosten. Till nästa vecka ser jag att det redan är dags att skruva upp tempot ytterligare, med 12 km på 49 minuter, 10 km på 40 minuter och 16 km på 70 minuter. Å andra sidan har jag ju kört samma sträckor på hårdare farter än så redan denna vecka, så det borde inte bli några problem.

Det blir 3 veckor av hårdare träning nu, innan jag igen har en återhämtningsvecka vid årsskiftet. Sedan har jag ett testlopp genast första veckan i januari då 20 kilometer skall avverkas på 1:18, vilket alltså blir en fart på 3:54 min./km. Hmm, känns aningen tufft. Körde jag verkligen ett testlopp i den farten över en så lång sträcka redan i början av januari ifjol?

Träningen denna vecka:

Måndag 1.12:

12 km lugn distans och 60 min. styrka (Wasa Sports Club)

Tisdag 2.12:

3 km uppvärmning, tempopass 10 km på 39:52 + 60 min. styrka (WSC)

Onsdag 3.12:

60 minuter på crosstrainern och 60 min. styrka (WSC)

Torsdag 4.12:

2 km uppvärmning, 16 km på 1:07:33, 1 km nedjoggning

Fredag 5.12:

Styrketräning 90 min. och crosstrainer 60 min. (WSC)

Lördag 6.12:

Vila

Söndag 7.12:

14 km med syrran och 7 km med Heidi

Totalt 4 löppass och 65 km löpning + 2 alternativa pass och 4,5 h styrka (4 pass)

PicsArt_1417973045168

Det brukar inte bli så mycket vettiga bilder från festerna. Inte från årets julfest heller, men trevligt var det och framförallt höll jag mitt löfte att ta det lugnt på denna fest.

PicsArt_1417972148526Traditionell dagen-efter-lunch på Amarillo igår.

PicsArt_1417975974127

Efter en liten “gubbvila” vidare till julkonserten.

löppass 7.12.2014

Bild efter dagens andra pass. Jag ser väl inte alltför munter ut, men inte så konstigt om man skulle bli lite dyster i detta väder. Detta är alltså mitt på dagen även om det påminner mer om natt.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *