Världspremiär för Döda havet-Maraton i Israel

Dead Sea Land Marathon

Nu lanseras ett nytt maraton, Döda havet-Maraton (Dead Sea Land Marathon) som är unikt i sitt slag då det springs på stränder och ökenlandskap beläget på jordens lägsta punkt på land, 430,5 meter under havsnivå. Det är första gången området och det unika landskapet är öppet för allmänheten. Det gäller dock att vara rätt spontan om man tänkt delta, loppet äger nämligen rum redan om en vecka, den 1 februari 2019 i Israel.

En av höjdpunkterna under Döda havet-Maraton kommer vara att springa på strandremsan som löper ut i den södra delen av havet. Vågbrytaren är ett gränsområde mellan den israeliska sidan av Döda havet och den jordanska delen och fungerar som en gräns mellan de två länderna. Underlaget för loppet är mestadels komprimerat grus och området har aldrig tidigare varit öppet för allmänheten.

Loppet gör det möjligt för deltagarna att springa längs vägen som löper längs stränderna med fantastisk utsikt över de gamla saltkristallerna och det magiska stillsamma ökenlandskapen.

I samband med detta maraton arrangeras tre andra lopp i samma område, med olika distanser. Ett lopp på 10 km där deltagarna springer längs den nya strandpromenaden vid Döda havet. Ett halvmaraton på 21,1 km i ett snabbt spår på platt underlag som löper ut på vågbrytaren. Halva banan för de 42 km som utgör Döda Havet-Maraton går runt södra delen av Döda havet. Det finns också ett lopp som är 50 km långt som går under namnet The Israel Championship.

Dead Sea Land Marathon

Döda havet-Maraton (Dead Sea Land Marathon) är ett nytt lopp som arrangeras av grundarna av de gamla Ein Gedi-loppen. I över 30 år har de stått värd för tiotusentals löpare och blivit en viktig del i de årliga lopp som lockar både amatör och professionella idrottare.

Under våren 2019 kommer flertalet maraton hållas i Israel. Döda havet-Maraton kommer från och med i år att vara ett av landets årligt återkommande lopp tillsammans med Tel Aviv Marathon, den 22 februari och Jerusalem Marathon, den 15 mars.

Läs mer om Döda havet-Maraton (Dead Sea Land Marathon) på: https://deadsea.run

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *