Det gick bra till slut

Igår var det nära ögat kan man lugnt säga. Vi drog våra tröskelpass på löpband i gymmet och i slutet av passet strulade det löpband som syrran sprang på och hon slog i framsidan av benet på ett olyckligt sätt. Vid en första koll var jag rätt säker på att det var frågan om ett benbrott. Jag har ändå kunnat bevittna ett och annat benbrott under min tid som fotbollsspelare. Vissa gånger behöver man bara kolla en gång för att konstatera att så är fallet och det är när benet hänger på ett onaturligt sätt. Andra gånger är det svårare, som när benet visserligen är på plats men då svullnaden gör det omöjligt att göra en bedömning av läget.

Nu blev det ett sjukhusbesök och röntgen. Via denna kunde det konstateras att det varit frågan om en riktigt ordentlig smäll, men att inga frakturer eller sprickor torde finnas i benet. Det gäller bara att ta det lugnt och inte belasta benet alltför hårt den närmaste tiden för att låta benet återhämta sig. Det verkar alltså som att vi kom undan med blotta förskräckelsen i detta fallet, men det tjänar ändå som en påminnelse om hur många faror som lurar kring hörnet även vid löpträning. Framförallt kommer jag att tänka på alla de gånger när man i mörker och i hög fart famlat runt på isbelagda gator, men oavsett var man än tränar kan olyckan vara framme.

Det känns i alla fall riktigt bra att det verkar att ordna upp sig. Efter senaste tidens skadebekymmer, framförallt för syrrans del, skulle det vara roligt att få bygga upp formen i lugn och ro inför Paris Marathon och även inför resten av säsongen.

PicsArt_1388475020756

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Tobbe

    Skönt att det inte var något benbrott. Apropå att inte halka runt i is och snö, har du provat att sätta på dubbar på vanliga löpskor (som har någorlunda tjock sula)? Funkar riktigt bra tycker jag, löpkänslan är kvar och det känns tryggt att springa på isiga vägar.
    Tack för en inspirerande blogg!

    1. says: Benny

      Tack så mycket! 🙂 Det har jag faktiskt inte försökt ännu, men jag har nog funderat på det. Jag hoppas att vintern håller sig lika mild även i fortsättningen, men tyvärr tror jag att jag senast under veckoslutet får börja fundera på dubbskor igen. Jag hade någon typ av gummisula med dubbar på ifjol, men den höll inte riktigt måttet. Nu skall jag ta mig en riktig funderare på alternativen… Tack för tipset!

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *