Tävlingskalendern klar – halvmaraton och maraton planerat för våren 2022

löpning malta 2021

Det har varit en oerhört lång paus från tävlandet för min del. De senaste åren har allt handlat om träning för hälsan, men nu när det äntligen går att börja resa igen är det dags att lägga upp en plan för tävlingar.

Den första tävlingen blir i form av ett halvmaraton i Malta den 6 mars 2022. Efter det har vi planerat in ett maraton i Lissabon 8 maj 2022. Med tanke på att Lissabon ursprungligen var den stad jag planerade att flytta till blir det ett riktigt intressant resmål. Det känns också bra att äntligen ha något att sikta mot när jag lägger upp träningen.

Formen just nu

Det är länge sedan jag tränade enligt något schema och därför är min löpform inte den bästa. Jag har dock tränat rätt tufft genom åren, så därför tror jag inte att det behöver ta så länge att nå till hyfsad form.

löpning på malta

Senast jag deltog i en tävling var i Malta Marathon i mars 2020. Redan några veckor efter det slog coronaviruset till på allvar och alla tävlingar ställdes in. Förhoppningsvis blir 2022 ett år där vi kan resa runt till en massa grannländer med löparskorna i bagaget. I planerna finns att delta i mängder av kortare lopp i Italien, Spanien, Grekland och varför inte Frankrike. Det är ju en kort resväg härifrån till alla dessa länder.

Bra verktyg för att hålla sig skadefri

Som jag nämnt tidigare sträckte jag ljumskarna under sommaren och det var en skada som höll mig borta från löpningen i flera månader. Det är inte en alldeles ovanlig skada för min del eftersom jag stundvis kör rätt tuff styrketräning. Under sommaren blev det en hel del styrketräning för benen och det var efter ett av dessa pass som jag sträckte ljumskarna då jag drog på för hårt i ett tempopass.

bästa massagepistoler 2021

Jag var både hos naprapat och massör, men inget hjälpte. Det var inte innan jag skaffade mig en egen massagepistol som jag blev kvitt besvären. Det är något som jag kan rekommendera att du införskaffar om du har några löparrelaterade skador. För min del hjälper också massagepistolen mot min styva nedre rygg. Speciellt efter tuffa pass brukar jag bli rätt styv i både baklår och nedre rygg och genom att bearbeta dessa områden med pistolen har jag känt mig betydligt ledigare i löpsteget.

Den massagepistol som jag införskaffade heter Theragun Elite och den kan jag verkligen rekommendera. Den är en av de mest ergonomiska på marknaden och den är också riktigt mångsidig med många fästen som ger massage på olika djup.

Ett annat märke som jag kan rekommendera är Hyperice som är det populäraste märket bland massagepistoler. Här har jag skrivit om märket tidigare.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *