Summering av v.49

Veckans sista träningspass blev en lugn länk på 13,3 km, vilket betyder att jag totalt fick ihop 120,1 km löpning denna vecka.

Som jag nämnde förra veckan har jag som mål att öka på träningsdosen i tre veckor från 120 till 140 km innan julen för att sedan läka ihop benen i en veckas tid då. Nästa vecka skulle det vara dags att nå upp till 130 km, vilket inte blir några som helst problem ifall jag ser till att få in ett till morgonpass denna vecka.

Något som kan ställa till problem är ifall man går och blir sjuk nu. Jag hade lite känningar av stegring igår och även idag har tidvis frusit och mått lite dåligt. Ingen förkylning och troligen heller ingen feber att tala om, men det känns som att något kan vara på väg. Nu skulle det gälla att sköta om kroppen med ordentligt med vatten och sömn för att det inte skall bryta ut ordentligt.

Nu är det dags för lite stretching. När det gäller löpning är höftböjaren en av de viktigaste muskelgrupperna som jag brukar lägga en hel del tid på att stretcha. Speciellt viktigt är det för sådana som mig som sitter en hel del i mitt jobb eftersom mycket sittande brukar kunna förkorta denna muskelgrupp.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *