Dagens långlänk och sammanfattning av förra månaden

Veckans distanspass bestod av en långlänk på 27 km. I och med dagens träningspass blev det totalt 98,3 km denna vecka, vilket ligger rätt så nära vad som förväntades i och med att detta var något av en mellanvecka. Nästa vecka blir det igen att påbörja en ökning av träningsdosen. En ökning som fortsätter ända fram tills julveckan då det blir en paus med lägre mängd och intensitet.

Det var inte alldeles enkelt att köra dagens långpass på grund av den stränga kölden. -13 grader visade termometern när vi begav oss ut på vår långlänk. Åtminstone jag hade pälsat på mig ordentligt och frös inte, men som alltid när det börjar bli ordentligt kallt blir man lite försiktig med både farten och distansen. Framförallt är jag rädd för att anstränga andningen allt för mycket eftersom jag inte har en aning om vilka risker det kan medföra.

Vi lyckades trots allt hålla ett hyfsat tempo på mellan 4:45-5:10/kilometer vilket kändes helt bra med tanke på omständigheterna. Mest glädjande förutom att mina ben verkar att klara av träningen är att syrran verkar att ha tagit ordentliga steg framåt i utvecklingen det senaste halvåret efter att ha varit skadad största delen av fjolåret.

När jag summerar november månads träning kan jag konstatera att det blev totalt 398,6 km löpning, vilket innebär ett medeltal på ungefär 100 km per vecka. Efter denna sk. mellanvecka är det nu dags att höja på mängden igen och nästa vecka siktar jag på mellan 110 och 120 km löpning. Denna ökning kommer att fortsätta ända fram till julveckan så att jag förhoppningsvis ligger på 140 km löpning veckan innan jul. Det kommer att innebära att jag nu börjar införa 2 pass om dagen några dagar i veckan för att komma upp i volym. Jag tror att detta kan gå helt bra eftersom jag nu inte har varken någon flyttstress eller andra saker som tar upp min fritid.

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *