Sömnens betydelse för träningen

Jag kan inte minnas när jag senast fått 8 timmar av sömn inför en jobbdag. Det är mest under veckosluten då jag ibland unnar mig att sova ut. Igår var jag dock så pass trött efter jobbet att jag lämnade bort träningen och gick och lade mig redan halv tio. Om man blir såhär pigg av lite mer sömn måste jag verkligen se till att försöka få mer sömn även inne i veckan.

Idag har jag kört på som en galning med två pass i gymmet, med en timme på crosstrainer på morgonen och spinning plus styrketräning ikväll. Det har varit ett lite annorlunda träningsupplägg idag eftersom jag kört båda passen rätt hårt till skillnad från vad jag vanligtvis gör när jag kör två pass per dag. När det handlar om löpträning kör jag för det mesta dubbelpass endast under återhämtningsdagar och båda passen således i ett rätt lugnt tempo.

Imorgon skall jag dock försöka lägga band på mig själv och köra mina två pass lite lugnare. Jag var och köpte en motionscykel nyss för att slippa problemet med att gymmet öppnar för sent på morgonen. När det handlar om löpträning är det ju inga problem, men nu när jag är beroende av alternativ träning har det inte funnits andra alternativ än att vänta tills gymmet eller simhallen öppnar halv sju. Nu återstår det bara att få monterat ihop cykeln innan läggdags.

Senaste nytt gällande benet är att det redan känns mycket bättre. Jag kommer dock att vänta ända tills söndag innan jag testar benet på allvar igen eftersom jag gärna är några dagar helt utan smärta vid belastning innan jag börjar köra på igen.

morgonpass crosstrainer
Morgonpass på crosstrainern. Hade nästan glömt hur taggad man kan bli ibland av musik då man tränar eftersom jag vanligen tränar helt utan.

Vasa väder
Vackert väder under lunchpausen

väder vasa

spinninglektion
En riktigt lyckad bild av kvällens spinninglektion. Någon var tydligen lite skakig i händerna i slutet av passet 🙂

nya motionscykeln
Min nya motionscykel som jag skall köra mitt första pass på imorgon bitti om jag bara orkar montera den ännu ikväll.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *