Sjuk igen!

Jag kan inte minnas att detta hänt mig någonsin tidigare i livet. Nämligen feber i två omgångar veckorna efter varandra. Förra veckan var jag ju febersjuk i 4 dagar genast efter Berlin Marathon. Sakta men säkert har jag blivit allt piggare efter sjukdomsperioden och igår kände jag mig riktigt pigg och alert för första gången efter maratonloppet. Jag beslutade mig därför för att göra en riktig maratondag i jobbet på nästan 10,5 timmar. Då jag kom hem från jobbet kände jag inte alls för att träna och lämnade helt sonika bort mitt planerade löppass. De första två veckorna efter ett maraton känns det inte som ett måste att springa, speciellt inte när jag inte har några andra lopp inplanerade innan nyår.

PicsArt_1381339185608

På kvällen var jag helt slut och låg mer eller mindre hela kvällen i soffan. En timme innan sovdags kände jag dessutom hur jag började få feberkänningar. Efter en natt med enorma svettattacker var jag ändå rätt pigg på morgonen och beslutade mig för att ändå bege mig till jobbet. Feberattacken har troligen att göra med utmattning resonerade jag. Jag mådde helt bra hela jobbdagen, men efter jobbet var jag rejält trött och tog mig en powernap.

Efter att jag vaknade kände jag att något var fel i kroppen och prövade kroppstemperaturen för säkerhets skull. Jag hade nämligen kommit överens om ett gemensamt löppass med syrran kvällen till ära. Jag ville ju inte ta risken att springa sjuk (något jag kanske skulle ha tänkt på även i Berlin :)). 36,5 visade termometern. Helt ok resonerade jag, antingen blir det bättre eller värre.  Det skulle visa sig bli det sistnämnda. Redan vid hemkomsten visade termometern 37,3 och en timme senare 38,3. Nu gäller det att hålla i hatten, då jag brukar ha en tendens att få riktigt hög feber när jag väl har det.

Det har alltså endast blivit ett pass hittills denna vecka och det lär inte bli många fler heller. Det har dock absolut ingen betydelse för tillfället med tanke på hur benen känts under mina tre löppass efter Berlin Marathon. Huvudsaken skulle nu vara att bli av med den envisa febern.

PicsArt_1381338761362
Innan löppasset passade det ännu att flina upp sig. Observera hur min nya jacka som jag köpte i Berlin matchar mina skor. 🙂 Mössan skulle visa sig överflödig i det varma höstvädret.

PicsArt_1381338699423
Innan jag tog mig en tupplur kollade jag på en dokumentär om prins Georg V och drottning Mary. Varför envisas finnarna med att översätta engelska namn? I detta fall tyckte man att det passade med prins Yrjö. 🙂

PicsArt_1381338822065
Denna vecka är man i min hemstad Vasa i halv 8 hos mig. Riktigt intressant tycker jag!

PicsArt_1381339060922
Tur att jag samlat på mig lite lättsmält litteratur de senaste dagarna ifall jag blir sängliggande länge…

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *