Jul i hemknutarna

Jag anlände till mina hemtrakter igår kväll för att fira julen. Till min glädje visade det sig att det lagt sig ett snötäcke här i Jakobstadstrakten. Sådär lagom mycket för att få lite julstämning. Jag var dock riktigt trött efter en lång dag med jobb och väckning kl. 5.00 för morgonlöpning. Tidigare på dagen kändes det som en lyx att Arsenal hade match mot Chelsea dagen innan julafton. Det visade sig dock att matchen ifråga var ett riktigt sömnpiller och det var riktigt tufft att hållas vaken för att se hela matchen.

Idag var det väckning 7.00 och avfärd 8.00 till Jeppis Gym. Julafton är ingen ursäkt för att lätta på träningen och därför gällde det att få undan träningen tidigt på dagen med tanke på allt program. 8 km på 32 minuter var planen, vilket innebär en fart på 4:00 min./km.

Jag började med 3 km uppvärmning på löpbandet. Det kändes genast att detta skulle bli ett riktigt tufft pass. I allmänhet är det inte att förespråka att dra denna typ av kvalitetspass från morgonen eftersom kroppen sällan är redo för hårt jobb inom några timmar från väckning. Det fanns dock inga andra alternativ än att köra igång och jag satte löpbandet på 15 km/h och lutningen på 1 % och körde igång passet.

Det blev rätt kämpigt kan jag lova. Med tanke på alla tuffa tempopass jag kört den senaste tiden borde inte en fart på 15 km/h ha förorsakat desto större problem, men idag fick jag faktiskt ta ut det sista ur kroppen för att ta mig genom hela sträckan på 8 km. Jag lyckades ändå till sist och landade på 31:43, vilket alltså ligger strax under den tid som fanns i träningsprogrammet. Jag avslutade löppasset med en nedjoggning på  1 km, totalt alltså 12 km löpning. Efter detta blev det ännu styrketräning på 40 minuter, samt lite stretching.

PicsArt_1387825836283
Det fanns faktiskt snö vid barndomshemmet vid hemkomsten igår kväll.

PicsArt_1387881104459
Toppmatchen mellan Arsenal och Chelsea blev en riktig seg historia igår kväll. Jag är riktigt besviken över mitt favoritlags agerande i matchen. Rädslan över att förlora var större än viljan att vinna hos båda lagen, vilket gjorde att det inte bjöds på några målchanser alls i matchen.

PicsArt_1387881041108
Tidig väckning och avfärd till Jeppis Gym idag. Vilken mysig julaftonsmorgon!

PicsArt_1387881163446
Mysigt även vid innergården vid Jeppis Gym.

tempopass 24.12.2013
Tiderna på dagens tempopass. Först uppvärmningen på 3 km, sedan kvalitetsdelen på 8 km och till sist 1 km nedjoggning.

tempopass 24.12.2013 effekt
Effekten på dagens tempopass, som enligt detta blev till ett maxpass. Ok, det kändes faktiskt tyngre än vanligt under dagens pass. Jag brukar ha lite problem med att ta ut mig tidigt på morgonen, vilket den höga pulsen även indikerar.
styrketräning 24.12.2013 2
Lite rumpmassage vid gymmet efter löppasset.

PicsArt_1387881259910
Jag hittade några öl vid Prisma (varuhus) på vägen hem från gymmet.

PicsArt_1387881462100
På gymmet hittade jag en julklapp till mig själv. Jag prövade denna “räfflade” modell av foamroller på gymmet och den visade sig vara riktigt effektiv. Så effektiv att jag var tvungen att skaffa mig en egen.

PicsArt_1387881349571
Nu är julfirande som gäller. God jul till er alla!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *