Materiell väckelse

Idag var jag som nämnt i stan och kollade in lite saker som kan tänkas behövas för en resa. En löparresa skiljer sig rätt mycket från “helt vanliga” resor eftersom fokuset då ligger främst på de saker som behövs med tanke på löpning och träning. 

När fokuset ligger på träning bör man framförallt se till att ha väldigt bekväma skor för vanliga stadsvandringar, ofta på bekostnad av utseendet. Eftersom vi även har rätt tajt tidsschema vid mellanlandningarna bör vi fokusera på att få allt i handbagaget. En utmaning med tanke på att det ändå behövs en hel del träningskläder med på en maraton/träningsresa.

Hur som helst väcktes även andra behov under min stadsvistelse som jag av någon anledning helt glömt bort i all brådska som jag befunnit mig i på sistone. Delvis beror detta kanske också på att jag inte varit i löpskick och därför inte riktigt fokuserat på vad jag egentligen behöver i klädväg för att springa ett maraton.

Vanligen brukar jag köra in nya skor i god tid innan ett maraton. Minst 3 veckor innan ett maraton brukar jag börja köra in de skor som är tänkt att användas i loppet. Eftersom jag gärna vill känna mig så fräsch som möjligt då jag springer brukar nya kläder vara ett bra sätt att väcka upp kroppen och berätta för den att det lopp som man deltar i faktiskt är speciellt.

Under mitt besök i Intersport i Vasa lade jag märke till att de fått in nya Asics Racer. Jag är osäker på om dessa är en ny modell eller om det bara är en annan färg, men de väckte i alla fall mitt intresse eftersom jag gillade att springa mina lopp i Asics Racer ifjol.

asics racer 9

Asics gel-ds Racer 9 från Löplabbet.se

Att köpa nya skor veckan innan ett maratonlopp är kanske inte det smartaste, men eftersom jag ändå inte springer hela sträckan tror jag att det går bra med endast en veckas förberedelser med nya skor. Att springa hela sträckan i en vecka gamla skor är definitivt inget jag skulle prova på.

Annat som jag ännu kommer att shoppa innan maratonloppet är nya kompressionsstrumpor av märket Zero Point, eftersom dessa verkar ha den klart bästa effekten. Inget ont om X-socks, adidas och alla andra märken som jag provat, men speciellt stor kompressionseffekt har jag inte märkt av.

Ett gott tips för de som springer lopp tidigt på våren eller i övrigt under lopp där det finns risk för att det är kyligt är att använda extra ärmar som används främst av cyklister. Ifall det blir för varmt är det bara att kavla ner dessa ärmar senare under loppet. Jag använde ofta dessa ärmar under regniga dagar ifjol på sommaren. Det är en otroligt skön känsla att springa i dessa och jag kan förstå varför en stor del av maratonlöparna numera använder dessa under lopp sent på hösten och tidigt på våren.

Ikväll skall alla vi resenärer samlas för att diskutera kring vår Barcelonaresa. Det finns mycket praktiska arrangemang att gå igenom när det gäller en maratonresa.

PicsArt_1362842908773
Ifall kaffe gjorde en till en bättre löpare skulle jag vara världsmästare. Jag föredrar mörkt kaffe och dricker nästan enbart espresso eller cafe americano som är espresso med varmt vatten iblandat. Jag brukar säga att livet är för kort för dåligt kaffe och öl. Vad som är dåligt är ju sedan en subjektiv sak liksom mycket annat här i livet. Men vanligt ljust kaffe och all “bulköl” av t.ex. märkena Lapin Kulta, Koff och Karjala undviker jag i det längsta.

PicsArt_1362843007766
Det blir latinoinspirerat på ölfronten ikväll eftersom vi skall diskutera kring vår Barcelonaresa. Alla öl är inte till mig 🙂

PicsArt_1362843094882
Nytt större handbagage behöver införskaffas till resan. Men vilket märke?

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Tommy

    Du som säkert köpt en hel del skor… Har du varit med om att exakt samma sko och samma storlek inte är samma storlek? Beställde nya asics kayano 18 nummer 42 EUR och nya skorna är ca 0,5 cm större och mycket bredare vid tårna en gamla. Otroligt konstigt tycker jag

    1. says: Benny

      Jo, det har jag faktiskt varit med om. Fjolårets modell av Trainern påminner ju inte ens om årets modell. Årets modell av Trainern är betydligt rymligare. Jag har inte använt Kayano i år, men jag tycker att fjolårets modell av Kayanon har exakt samma proportioner som årets modell av Trainern. Det har gjorts rätt så stora ändringar på vissa av Asics-modellerna från ifjol så det lönar sig nog att pröva skorna innan man beställer på nätet.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *