Segt tempopass på 8 km

Nu har då det första riktigt sega kvalitetspasset infunnit sig. Säkert som en reaktion dels på att jag körde tisdagens pass lite för hårt, men kanske främst på grund av att jag bara annars hade en dålig dag. 8 kilometer på 32 minuter var planen, vilket blir en snittfart på 4:00 min./km. Det borde ju inte vara något problem ens en dålig dag, men idag kändes det väldigt stumt i benen från första början. Ok, glömde ännu en potentiell orsak utöver de ovan nämnda. Mitt hårda benpass i gymmet igår. Förklaringar finns det alltid gott om när något går snett. 🙂

Jag började dagens träningspass vid simhallen där jag även planerade att köra dagens löppass på löpband. Först blev det 45 minuter styrketräning för mage, rygg och höfter. När det sedan blev dags att köra tempopasset var dock båda löpbanden upptagna och eftersom jag inte vill vänta speciellt länge på min tur bestämde jag mig istället för att köra löppasset utomhus. Aldrig mer till simhallen på ett kvalitetspass!

Efter ett snabbt klädombyte hemma var det sedan dags för kvalitetspasset. Jag började med en uppvärmning på 2 km och sedan körde jag igång tempodelen. Som jag redan nämnde fanns det inte mycket till ben att springa med idag. Det kändes styvt och stumt redan från första början och jag fick kämpa för att ens komma ner i de farter som jag höll på lördagens långpass.

Resultatet blev sist och slutligen 33:12, vilket blir en snittfart på 4:09 min./km. Jag tryckte i misstag av min pulsklocka när jag skulle kolla mellantiden vid 4 km, så därför finns tiden redovisat som två skilda träningspass. Jag avslutade löppasset med en riktigt lugn nedjoggning på 5 km. Totalt blev det alltså 15 km idag.

tempopass 27.11.2014

tempopass 27.11.2014 2

PicsArt_1417105031525

Lite ruggigt, men mycket mysigt väder på morgonpromenaden med Toffe. De var i full gång med julgranen på torget, det är ju nämligen julöppning på lördag här i Vasa.

PicsArt_1417104677149

En hel del med mysiga julskyltningar i stan för tillfället.

PicsArt_1417105107035

Vi började dagens träningspass vid simhallen med ett styrkepass. Även Heidi var ledig idag och hängde med till simhallen.

PicsArt_1417104824593Gårdagens lunch vid Pincho. Det sägs ju att man borde äta små portioner och 5 gånger per dag. Det blir väl nog 4-5 gånger per dag för mig, men däremot blir nog lunchen för det mesta allt annat än liten för mig. Jag gillar att sitta länge och njuta av det som är en av höjdpunkterna för dagen. En nackdel med att snart återvända till jobbet är att jag inte längre har möjlighet att sitta på mina 1 1/2 timmes lunchpauser.

Regelbundenhet är också viktig då det gäller kosten. Det är också en sak som jag fuskat en del med nu under ledigheten. Det är så mycket enklare att få in de rätta rutinerna när man är i jobb. Nu kan jag ibland glömma att äta om jag håller på med något riktigt intressant på dagarna.

PicsArt_1417105183962

Mitt andra hem. Oavsett hur man än försöker planera tycker jag att det blir mathandel nästan varje dag i vårt hushåll. Speciellt nu när jag är hemma mer än normalt på dagarna är maten jämt och ständigt slut i skafferiet.

dagens bild 27.11.2014

Jag kollade igenom lite foton under dagen och fick då ögonen på fotona från vår Frankrike-resa i somras. Vilken kontrast till de “grådaskiga” bilder som man får med nuvarande väder! Jag kom samtidigt på att jag glömt att posta ytterligare bilder från vår resa till franska rivieran i somras. Det får bli orsaker att träna nummer 9; minnet. Det sägs ju att träningen är bra för hjärnan eftersom hjärncellernas nybildning ökar i hippocampus, vilket är bra för minnet och inlärningen. Det är svårt att bevisa om detta stämmer i mitt fall, då jag bevisligen glömmer saker jämt och ständigt. Men tänk hur taskigt minnet skulle vara utan träningen i så fall. 🙂

Ytterligare bilder från våra resor i år kommer riktigt snart när jag hittat rätt bland det rikliga utbudet.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *