Seg måndag

Måndag igen och idag hade största delen av kollegorna återvänt från sommarsemestern. Jag kände mig trögare än vanligt i jobbet, mycket på grund av att jag igår kväll beslutade mig för att förlänga veckoslutet genom att gå och lägga mig först halv ett på natten. Följaktligen stupade jag i säng genast efter att jag kom hem från jobbet.

PicsArt_1375726398685
Lite chill med Toffe igår kväll.

Efter detta var det dags för lite intervaller med syrran. Vi möttes kl. 17 och begav oss iväg på en uppvärmning på 4,5 km innan själva intervallpartiet påbörjades. Min plan var att köra samma upplägg som förra tisdagen och att lägga till ytterligare några kilometer i maratonfart. Med tanke på alla veckoslutsaktiviter var jag dock lite osäker på min form för dagen  beslutade jag mig för att följa med syrran på hennes första intervall på 2 km.

Rätt tidigt in på den första intervallen märkte jag att ryggen styvnade till och ändrade därför mina planer och körde intervallerna enligt syrrans upplägg på 3×2 km+4×1 km. Detta eftersom jag utan draghjälp knappast ens klarat att köra intervallerna till slut idag.

Jag var såpass gnällig över min sjuka rygg att jag nästan undvek att lägga märke till att syrran såg riktigt vass ut på intervallerna idag. Roligt att åtminstone en av oss verkar att vara i bra form just nu.

Trots att ryggen krånglade och att kroppen kändes trög fullföljde jag passet, vilket såhär i efterhand känns riktigt bra. Det blev totalt 18 km löpning med uppvärmningen, intervallerna och nedjoggningen.

Jag tror inte att det är någon större fara med ryggen. Problemet verkar att dyka upp då jag inte stretchar på flera dagar och slarvar med kost och sömn. Under veckoslutet syndade jag på alla dessa delområden och borde därför inte vara speciellt förvånad över min form för dagen.

Nu skulle det som sagt gälla att börja hitta tillbaka till löpformen igen och det gör man inte på något annat sätt än genom ordentlig fokusering även på alla faktorer runtomkring löpningen, som stretching, kost och sömn. Det är inte bara löpningen som skulle vinna på detta, utan även i övrigt känner man ju sig betydligt piggare och fräschare ifall man sköter om sin kropp på bästa sätt.

Jag hade funderat lite på att delta i Korsholm halvmaraton på fredag och att köra tävlingenS under C-kategorin, dvs. utan att bry mig desto mer om resultatet i tävlingen. På basen av dagens träning är det dock ytterst tveksamt om jag ens bryr mig om att springa loppet i träningssyfte. Det kan tänkas att ett ordentligt långpass tjänar mitt träningsupplägg bättre inför kommande viktigare tävlingar ifall formen inte är bättre än såhär.

På lördagen skall vi iväg och kolla på matchen mellan Arsenal och Manchester City i Helsingfors. Därför måste jag köra ett längre löppass redan på fredag kväll.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *