Saucony lanserar Kinvara Pro – Den klassiska skomodellen har nu kolfiberplatta!

nya Saucony Kinvara pro

Saucony har precis presenterat Kinvara Pro, en sko som är utformad för att ge både professionella idrottare och vanliga joggare effektiva och smidiga löprundor. Den nya skon, som nu finns tillgänglig på Sauconys officiella webbplats, utnyttjar fördelarna med kolfiberplattor och PB-baserade mellansulor, som tidigare var exklusiva för märkets maratonskor.

Det finns en stark trend med löparskor med kolfiberplatta just nu och mängden av märken har även börjat lägga in materialet i mellansulan på flera av deras mest klassiska modeller av löparskor. Nyligen lanserade Hoka Mach X är ett exempel på detta och nu kommer ytterligare en intressant nyhet i löparvärlden när Saucony Kinvara Pro lanseras.

Nya egenskaper på Saucony Kinvara Pro

nya saucony Kinvara pro egenskaper

Kinvara Pro innehåller Sauconys SPEEDROLL™-teknik och en trio av överlägsna dämpningsmaterial: PWRRUN PB™, som ligger nära foten för optimal energiåtergivning, en PWRRUN™-bas som ger mer markskydd och hållbarhet jämfört med maratonskor och en PWRRUN+™-sockliner, som alla bidrar till förbättrad komfort.

nya saucony Kinvara pro löparskor

En kolfiberplatta i det skiktade dämpningssystemet ger en smidig rullning framåt. Skons S-curve-mellansula och flexibla framfot ger tillsammans en lätt och effektiv känsla som passar för regelbunden träning. Kinvara Pro har en slitstark ovandel som är utformad för att tåla dagligt slitage.

saucony Kinvara pro löparskor

Brian Moore, senior vice president för global produkt för Saucony har följande kommentar:

“I år, när vi firar Sauconys 125-årsjubileum, ser vi tillbaka på hur innovation, utveckling och ett orubbligt fokus på löparen alltid har varit en del av Sauconys djupt rotade arv. Endorphin Collection, med SPEEDROLL-teknik, öppnade ett nytt kapitel i varumärkets arv av innovation, vilket ger enkel hastighet på tävlingsdagen för den ultimata gå-snabbt-upplevelsen. Men vanliga löpare berättade för oss att de ville uppleva en PB-driven, kolfiberpläterad åktur även på träningsdagarna. Som branschledare inom geometri, skum och plattor anser vi att en effektiv och enkel löpning bör vara tillgänglig för alla och på varje löprunda. Den helt nya Kinvara Pro demokratiserar vår innovation så att varje löpare kan uppskatta en effektiv och enkel löpupplevelse och i slutändan förverkliga den bästa versionen av sig själv dag ut och dag in.”

Skon faller inom kategorin Neutral/Every Day, har en häl-till-tå-förskjutning på 8 mm (42 mm häl/34 mm framfot) och väger 269 g för män och 240 g för kvinnor. Hållbarhet prioriteras med veganska och återvunna material som ingår i produktionen.

Pris och tillgänglighet

saucony KINVARA PRO löparskor 2023

Saucony Kinvara Pro finns ännu inte tillgänglig i svenska webbutiker, men du kan köpa skon på Sauconys tyska och engelska hemsidor för leverans till Sverige. Den finns även tillgänglig på Saucony US.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *