Sammanfattning av julveckan

Jag har nog aldrig tidigare sovit så mycket under en vecka som under denna julvecka. Att jag brukar vara trött under en julvecka är inget nytt eftersom jag då tillåter mig att slappna av på alla plan. Förra veckan var ändå rätt så extrem även för min del. Ännu igår var jag så trött att jag lämnade alla “måsten” och gick och lade mig strax efter nio på kvällen. Förutom det att man verkligen tillåter sig att slappna av, tror jag att all skräpmat som man stoppar i sig under julen gör att man känner sig så trött.

Nu är jag dock betydligt piggare och mer sugen på att ta itu med vardagen igen. En riktigt normal vecka har jag ändå inte framför mig då det blir en nyårskryssning följt av ytterligare några semesterdagar innan det igen är dags att återvända till arbetet.

Ännu på tal om nyåret, så har jag några nyårslöften helt klara för mig för år 2015. Det viktigaste av dessa är sömnen. Nästa år skall jag verkligen se till att få 8 timmar sömn de flesta av veckans dagar. Jag har levt på ungefär 6 timmar sömn i flera år nu och det fungerar nog för det mesta, men om man vill vara riktigt pigg och alert varje vaken timme under ett dygn behövs det nog minst 7 timmar sömn om man tränar hårt.

Jag lovade några bilder från julveckan och lägger också in några från vår dag i pulkbacken i fredags och från löppasset i torsdags. Jag har nog en hel del andra bilder från julen, men de får lämna tills vidare på grund av tidsbrist nu på måndagsmorgonen.

julbilder 3

julbilder 2

julbilder 5

PicsArt_1419838759675

julbilder

julbilder 11

julbilder 14

Då det gäller träningen så blev det lite mer “ofokuserat” än vanligt. Distanspassen och styrkepassen blev kortare och stretchingen gjordes inte med samma noggrannhet som under vanliga träningsveckor. Jag fick dock in mina nyckelpass i enlighet med programmet, vilket är huvudsaken. I längden gäller det dock att fortsätta med samma fokusering på alla områden om man vill hålla sig skadefri även i fortsättningen och det hoppas jag kunna göra redan denna vecka.

Träningen under julveckan:

Måndag 22.12:

Uppvärmning 3 km, 10 km på 39:56, 2 km nedjoggning + 45 min. styrka (Wasa Sports Club)

Tisdag 23.12:

Återhämtande distanspass 11 km

Onsdag 24.12:

Uppvärmning 3 km, 8 km på 31:57, nedjoggning 2 km + 30 min. styrka (Jakobstad)

Torsdag 25.12:

Återhämtande distanspass 12 km

Fredag 26.12:

Vila

Lördag 27.12:

“Långpass” 21,1 km, Första 10 km lugnt på 49:30, följande 10 km hårdare på 42:39, som avslutning 1,1 km lugnt på 4:49.

Söndag 28.12:

Distanspass 11 km + styrka 60 min. (WSC)

Totalt 6 pass och 83,1 km löpning

Tags from the story
Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *