Sammanfattning av hösten och dagens träning

Hösten har börjat verkligt trevande för min del rent träningsmässigt. Ända sedan mitten av Augusti har jag dragits med ett envist löparknä som inte ens ännu är i fullgott skick. Denna vecka har jag dessutom varit sjuk i feber och förkylning.

Jag var tvungen att avsluta min säsong i förtid redan den första September pga. av löparknät och tog efter detta en månad ledigt för att “grisa” lite. Ovan är ett exempel på min diet under grisperioden.

Under denna period gjorde jag allt annat än att tänka på träning och hälsa. Tanken var sedan att återuppta träningen i sakta mak från den första Oktober. Det började också rätt så bra eftersom jag kunde fullgöra de flesta av passen enligt planerna.

Efter en lång skadeperiod kan man inte förvänta sig att känna sig direkt lätt i steget och det kan jag inte påstå att jag gjorde heller, men av erfarenhet vet jag att detta kommer rätt snabbt tillbaka eftersom jag har en bra grund att stå på träningsmässigt. De första veckorna bestod av 66 respektive 67 km löpning i rätt behagligt tempo.

Ett visst bakslag fick jag dock i slutet av förra veckan när jag efter mitt första långpass efter skadan började få känningar på utsidan av mitt knä igen. Sedan kom som nämnt febern och förkylningen som påslag genast efter detta. Tur i oturen kanske eftersom jag därefter blev tvungen att ta några dagar ledigt från träningen.

Men idag har jag äntligen kunnat fullgöra ett helt träningspass helt utan smärta, halleluja!! 11,5 km i helt ok tempo. Jag försökte kolla tempot med jämna mellanrum och konstaterade att vi höll ett tempo på ca. 4,45/km så gott som hela länken, vilket kan ses som mycket bra för en länk i prattempo. Det är också länge sedan benet känts såhär bra vid löpning, vilket naturligtvis lovar gott inför kommande pass.

Imorgon blir det väckning kl. 5.00 följt av en länk kl. 5.30. Jag brukar helst träna på morgonen på fredagarna eftersom jag gärna har kvällen ledig för fredagsmys.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *