Sammanfattning av förra träningsveckan

Förra veckan kunde jag köra helt enligt mitt maratonprogram när jag äntligen vågade mig på att köra långpasset på farter i närheten av min maratonfart. Som helhet blev det 6 stycken löppass och 116,7 km löpning förra veckan. Det är rätt slitsamt att köra dessa tuffa kvalitetspass med endast en vilodag emellan och därför kör vi riktigt lugna distanspass för tillfället. Dessutom har vi lagt in en vilodag här och där den senaste tiden för att få in lite extra vila för benen.

Även förra veckan kändes det som att jag tog ett steg i rätt riktning. Framförallt tack vare att jag kunde köra långpasset enligt mitt maratonprogram. De övriga kvalitetspass gick också bra, men både på torsdag och lördag kände jag mig aningen sliten och framförallt på torsdagen fick jag nog kämpa lite mer än vanligt för att hålla de farter som krävdes.

När programmet är så hårt som det är just nu gäller det att vara rätt noggrann med att inte köra för hårt på distanspassen mellan kvalitetspassen. Annars går det ut över kvalitetspassen och dessutom finns det en stor risk för skador. Man rör ju sig hela tiden i riskzonen att bli skadad när man har såhär många kilometer i tröskelfart under en vecka.

Om det finns något att bättra på tills denna vecka så är det sömnen. Det är väldigt sällan jag sover 8 eller ens 7 timmar per natt, även om jag är ledig. Kosthållningen är jag rätt nöjd med under vardagarna, men i övrigt är jag väl inte speciellt noggrann med hur jag lever.

Förra veckas träning:

Måndag 11.8:

Distanspass 15 km snittfart 5:15 min./km + styrka gym 1h

Tisdag 12.8:

Kombinationspass, Backintervaller 5×400 m. flack backe och 5×230 m. brant backe, totalt 6,5 km backlöpning + 5 km tempo 19:39 snittfart 3:55 min./km, totalt 20 km löpning.

Onsdag 13.8:

Återhämtande distanspass 15 km 5:33 min./km + styrka gym 1h

Torsdag 14.8:

Tempopass 12 km 46:43, snittfart 3:54 min./km + 3 km med Heidi, totalt 21 km löpning

Fredag 15.8:

Vila

Lördag 16.8:

Långpass 35 km, 15 km lugnt snittfart 5:22 min./km, 20 km hårt 1:24 snittfart 4:14 min./km.

Söndag 17.8:

Återhämtande distanspass på mjukt underlag 10,7 km + styrka 45 min.

Totalt 6 löppass och 116,7 km löpning

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *