Skydd för cykling i extrema väderförhållanden

Att hålla sig torr i blött väder utan att bli överhettad är bland det viktigaste i ruskigt höstväder. Detta är kanske ännu viktigare för cyklister än för löpare. För att åstadkomma detta har Rapha och GORE-TEX varumärket för första gången inlett ett samarbete och utvecklat tre nya cykeljackor anpassade för dåligt väder.

I dessa används Gores mest tekniskt avancerade vattentäta och andningsbara GORE-TEX material för att användaren ska hålla sig torr utan att bli överhettad vilket säkerställer att varje cykelpass blir komfortabelt. 

Professionella cyklister kan inte välja vilka dagar de sätta sig på sadeln – de måste träna varje dag, oavsett väder. Rapha + GORE-TEX jackor gör det möjligt att övervinna motståndet mot en regnig tur och att hålla sig kvar på cykeln även under de mest extrema väderförhållanden.

Arbetet sker i samarbete med WorldTour-proffsen från EF Education First Pro Cycling och CANYON//SRAM Racing. Cyklisternas förmåga att testa produkterna i kombination med GORE-TEX världskända tekniska expertis har lett till tre nya vattentäta Rapha jackor: Pro Team Lightweight GORE-TEX Jacket, Pro Team Insulated GORE-TEX Jacket och Explore GORE-TEX Jacket.

De nya vattentäta Pro Team Light jackorna för både herr och dam är framtagna med GORE-TEX SHAKEDRY™ materialet, en revolutionerande utveckling som har det vattentäta membranet på den yttre ytan av tvålagerskonstruktionen.

Detta innebär att vatten helt enkelt rinner av tyget utan att något yttre lager blir tyngt och kallt, vilket låter användaren förbli varm och torr. Det otroligt andningsbara materialet tillåter en hög grad av ansträngning utan risk för överhettning, idealiskt för de snabba tävlingsförhållanden proffscyklister är vana vid. Samtidigt är GORE-TEX SHAKEDRY™ materialet, som endast väger 49 gsm (gram per kvadratmeter) är så otroligt lätt och packbart att regnskyddet alltid finns nära till hands vid plötsliga skurar.

För extra värme under de värsta tävlingsförhållandena introduceras Pro Team Insulated GORE-TEX Jacket, i SHAKEDRY™ material med PolarTec Alpha, en lättviktig syntetisk isolering utvecklad för USAs militär, som ger otroligt mycket värme i förhållande till sin vikt. Förutom att det testats under förhållanden ute i fält, har PolarTec Alpha också använts i en rad varmfodrade Rapha-produkter. I huvan, på nedre ryggen och vid ärmsluten finns GORE-TEX stretchmaterial som garanterar en mer förfinad passform och ett stormtätt skydd.

Till jackan Explore GORE-TEX Hooded Pullover har GORE-TEX Active™ trelagers lättviktsmaterial använts för att konstruera en huvjacka som är både vattentät och andas. Överdragsjackan med partiell dragkedja erbjuder en avslappnad passform och en mjuk känsla mot huden för att ge enastående komfort både när man sitter på cykeln eller för annat – oavsett vad man bär under.

Alla GORE-TEX produkter i Rapha-serien har tejpade sömmar, säkra stängningar, ventilationsöppningar för ökad andningsförmåga och stretchmaterial vid ärmslut för en stormtät tätning, medan den otroligt lätta vikten gör den lättpackad. Rapha-jackor med GORE-TEX teknologi levereras med löftet GORE-TEX GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *