Recension av Kingsmith WalkingPad X21 – Kolla in funktionerna på den bästa modellen av hopfällbara löpband på marknaden

recension av kingsmith walkingpad x21

Hopfällbara löpband har blivit en stor snackis den senaste tiden och det har också gjort att det ständigt kommer nya modeller ut på marknaden. I min artikel om bästa hopfällbara löpband var det speciellt en modell som jag fäste uppmärksamhet vid och som jag utnämnde till “kungen av hopfällbara löpband” för tillfället. Jag har testat detta löpband och ger er här en recension av Kingsmith WalkingPad X21.

Populariteten hos hopfällbara löpband har gjort att det också blivit aningen svårt att få tag på dessa. Det finns dock en sajt som nu satsar hårt även på den svenska marknaden, nämligen Mystuff.se. Detta är ursprungligen en norsk sajt som nu även kommer till Sverige med ett utmärkt utbud av dessa populära löpband.

Här hittar du alla modeller under märket Kingsmith WalkingPad, som WalkingPad R2 Pro och WalkingPad R1 Pro – två av de absolut mest populära modellerna på marknaden bland hopfällbara löpband. Om du vill veta skillnaden på dessa och den som jag nu skall recensera, rekommenderar jag att du går in och läser ovan nämnda inlägg om bästa hopfällbara löpband.

Kingsmith WalkingPad X21 – Toppmodellen bland hopfällbara löpband 2024

recension av kingsmith walkingpad x21

Det finns flera orsaker till att jag väljer att kalla Kingsmith WalkingPad X21 till bästa hopfällbara löpband i alla kategorier. Här är några av de främsta egenskaperna som urskiljer modellen från de flesta andra kompakta löpband på marknaden.

  • Kraftig motorstyrka: För det första har detta löpband en maximal motorstyrka på 2hk, som är betydligt kraftigare än de flesta andra modeller på marknaden. Det innebär framförallt att du når upp till en hastighet på hela 12 km/h på detta löpband. Det innebär också att löpbandet har en jämn gång även vid högre farter.
  • Tyst gång: Den kraftiga motorn gör också att löpbandet har mindre ljudnivå än de flesta andra kompakta löpband. Löpbandet arbetar tyst, vilket gör det lämpligt för användning i lägenheter eller delade bostadsutrymmen. Den bullerdämpande tekniken säkerställer att du kan träna utan att orsaka störningar eller avbrott. Detta är även en stor fördel om du kollar på TV:n medan du tränar, eftersom du inte vill att ett bullrigt löpband skall göra så att du inte hör något.
  • Bra dämpning: Löpbandet har fyra olika lager för att maximera dämpningen medan du springer. Detta är anmärkningsvärt eftersom detta är en egenskap som du oftast ser enbart hos de större modellerna av löpband på marknaden.
  • Bra stabilitet: Min största farhåga vid inköpet av detta löpband var att det skulle vara instabilt och vingla när man kommer upp i de högre farterna. Överraskande nog var löpbandet stabilt oavsett vilken hastighet jag satte upp på löpbandet. Det verkar också som att motorstyrkan är tillräcklig för att orka med en högre belastning för en längre tid.
  • Platsbesparande utformning: En av de största orsakerna till att löpbanden under serien Kingsmith WalkingPad blivit så populära är deras hopfällningsmekanism, som gör det möjligt att vika ihop dem i 180 grader. En av de utmärkande egenskaperna hos WalkingPad X21 är dess kompakta och hopfällbara design. Den kan enkelt vikas ihop och förvaras under en säng, soffa eller i en liten garderob, vilket gör den till ett utmärkt val för dem med begränsat boendeutrymme.
  • Portabilitet: WalkingPad X21 är lätt och utrustad med transporthjul, vilket gör det möjligt att förflytta den utan ansträngning från ett rum till ett annat. Du kan bekvämt ställa upp den där du vill träna, oavsett om det är i vardagsrummet, på kontoret eller till och med utomhus.
fördelarna med Kingsmith WalkingPad X21

Naturligtvis finns det även nackdelar med detta löpband. Här är några av dessa:

  • Brist på alternativ för lutning: WalkingPad X21 erbjuder ingen justering av lutning, vilket innebär att du inte kan simulera gång eller löpning i uppförsbacke eller nedförsbacke. Denna funktion är vanlig på större löpband och kan öka intensiteten och variationen i din träning.
  • Maxvikt på 110 kg: Trots att detta är ett stabilt löpband, finns en maximal användarvikt på 110 kg på detta löpband. Bland överviktiga som vill gå ner i vikt kan detta innebära ett hinder.

Tekniska specifikationer Kingsmith WalkingPad X21

Modell
Kingsmith WalkingPad X21
Motor
918W
Hastighet
1 km/h-12 km/h
Max användarvikt
110kg
Hästkrafter
1.2hk
Maximal hästkrafter
2hk
Vikt
38kg
Mått löpområde
1210 x 460mm
Mått utfälld
1420 x 720 x 1020mm
Mått ihopfälld
710 x 995 x 226mm

Flera smarta funktioner

bästa hopfällbara löpband kingsmith WalkingPad X21

Det finns flera smarta funktioner som jag också vill ta fasta på i denna recension av Kingsmith WalkingPad X21. Den erbjuder också ett så kallat Dual-mode, med både manuellt och automatiskt läge. I det manuella läget har du full kontroll över hastigheten, vilket gör att du kan justera den efter dina önskemål.

I det automatiska läget justerar löpbandet hastigheten utifrån din gångtakt, vilket ger en mer anpassad och bekväm upplevelse.

En annan smart funktion som detta löpband är utrustat med är olika säkerhetsfunktioner. Som ett intelligent hastighetskontrollsystem som justerar hastigheten för att förhindra plötsliga starter eller stopp. Det har också ett förbättrat halkfritt band för att säkerställa stabilitet och minska risken för olyckor.

funktioner WalkingPad X21

Det är även lätt att koppla upp sig till appen KS Fit som genast känner igen ditt löpband när du registrerat dig. Efter att du gjort detta kan du sedan placera din telefon eller läsplatta på stativet som finns på handtaget för att följa din träning. Jag själv har smartklockan Apple Watch Ultra där jag också kan följa med träningen i realtid.

Jag vet inte hur det är på andra modeller av smartwatches, men åtminstone Apple Watches kopplar automatiskt ihop Health-funktionen till appen KS Fit så att din aktivitet på löpbandet även automatiskt mäts.

Enkelt att använda

Men även utan dessa smarta funktioner ger löpbandet Kingsmith WalkingPad X21 en bra träningsupplevelse. Det kommer färdigmonterat och du behöver endast vecklas ut det och koppla i sladden. Sedan är det klart att användas!

En av de största orsakerna till att jag föredrar detta löpband istället för andra modeller av löpband från Kingsmith WalkingPad är att displayen finns på handtaget istället för nedandelen framför själva bandet. På de andra modellerna sköts ändring av hastigheten via en fjärrkontroll eller via appen på din telefon.

Jag föredrar att ha displayen högre upp för att slippa kolla ner i marken. Det är också en klar fördel att ha möjlighet att använda sig av en stor kontrollratt för ändring av hastigheten. Det är också via denna du kör igång, pausar eller avslutar ett träningspass på WalkingPad X21.

Varför du skall köpa Kingsmith WalkingPad X21

Varför du skall köpa Kingsmith WalkingPad X21

I denna recension av Kingsmith WalkingPad X21 har jag tagit fram både för- och nackdelar med löpbandet. Här finns tillräckligt med underlag både för och emot att köpa löpbandet. I slutändan behöver alla ställa sig frågan; är Kingsmith WalkingPad ett bra köp?

När du svarar på denna fråga behöver du naturligtvis utgå från dina egna individuella behov. För elitlöpare och elitmotionärer som kör intensiv träning räcker detta löpband såklart inte till för kvalitetspass. Men även för dessa löpare är de maxhastigheter som löpbandet ger möjlighet till alldeles utmärkt för återhämtande löppass.

Bäst är ända Kingsmith WalkingPad X21 för motionärer som vill hitta ett sätt att göra löpträningen roligare. Maxhastigheten på 12 km/h motsvarar 5 min./km och det är en bra hastighet för de allra flesta, oavsett vilka typ av löppass du kör.

Ett roligt sätt att köra effektiv löpträning på är att köra intervaller med vandring och joggning. Jag brukar exempelvis köra intervaller på 3 minuter i tuffare tempo och 90 sekunder joggvila. Vanligen blir det mellan 5 till 10 upprepningar av dessa intervaller.

Om du är nybörjare kan du köra dessa så att du går i 3 minuter och vandrar i 90 sekunder. Börja t.ex. från fem upprepningar och öka varje vecka tills du når upp till 10 upprepningar. Sedan kan du utöka så att du kör jogg i 5 minuter och vandrar i 2 minuter.

Ditt mål kan vara att så småningom börja köra dessa intervallpass med tuffare och lugnare löpning om vart annat.

En av de allra största fördelarna med detta löpband är som nämnt att det är enkelt att ta fram och ställa undan. Det gör det enkelt att använda t.ex. framför TV:n för att göra träningen roligare. När du kör träning framför din favoritserie kommer du knappast att märka att du tränar.

Är Kingsmith WalkingPad då ett bra köp? Jo, jag tycker att detta är bland de mest användbara av alla träningsverktyg för hemmet. Populariteten bland hopfällbara löpband visar på att dessa faktiskt används, utan att riskera att stå och samla damm. Jag har haft problem att få min flickvän att komma igång med regelbunden träning, men nu är det enklare än någonsin när hon kan kolla sina favoritserier samtidigt som hon tränar.

På basen av egna erfarenheter är detta alltså ett av de mest prisvärda träningsverktygen någonsin. Hoppas att jag med denna recension av Kingsmith WalkingPad X21 kunnat hjälpa er på vägen mot ett välavvägt köpbeslut!

WalkingPad x21 vs R2 Pro – Vilka är skillnaderna?

WalkingPad X21 och WalkingPad R2 Pro är båda populära modeller av hopfällbara löpband. Även om de har många likheter finns det några anmärkningsvärda skillnader mellan de två modellerna.

För det första har WalkingPad X21 en något bredare och längre löparyta (1210 x 460mm) än WalkingPad R2 Pro (1200 x 440mm).

Måtten på maskinerna som utfällda är enligt följande:

WalkingPad X21: 1420 x 720 x 1020mm
WalkingPad R2 Pro: 1500mm x 720mm x 900mm

Måtten som ihopfällda är enligt följande:

WalkingPad X21: 710 x 995 x 226mm
WalkingPad R2 Pro: 980mm x 720mm x 155mm

En annan stor skillnad är att WalkingPad X21 har en bättre LED display som är placerad på handtaget framför dig, medan WalkingPad R2 Pro har en display på nedre delen av maskinen framför fötterna. WalkingPad R2 Pro styrs också via en handkontroll eller via en app, medan du kan styra WalkingPad X21 via en kontrollratt som finns på handtaget.

Detta är några av orsakerna till att jag i denna recension av Kingsmith WalkingPad X21 valt att rekommendera denna modell istället för R2 Pro. Det är helt enkelt en modernare och mer genomtänkt modell av hopfällbart löpband.

Vanliga frågor om Kingsmith WalkingPad X21 och WalkingPad R2 Pro

Vad är Kingsmith WalkingPad?

Kingsmith WalkingPad är en kompakt, hopfällbar gång- och löpband designad för inomhusbruk. Den är tänkt att användas i situationer där utrymme kan vara begränsat, som små lägenheter eller kontorsmiljöer.

Hur snabbt kan Kingsmith WalkingPad X21 och R2 Pro gå?

Tidigare modeller av WalkingPad hade hastigheter som varierade från 0,5 km/h till 6 km/h, men på de senaste modellerna som WalkingPad X21 och WalkingPad R2 Pro kommer du ända upp till 12 km/h.

Hur mycket vikt kan den bära?

Viktkapaciteten för WalkingPad X21 och WalkingPad R2 Pro är 110 kg. De är stabila även för löpning i de högre viktklasserna.

Hur kan jag styra WalkingPad?

Många modeller kommer med en fjärrkontroll, men Kingsmith WalkingPad X21 erbjuder styrning både via en smartphone-app och genom styra styrknappar på handtaget.

Kan jag springa på Kingsmith WalkingPad X21 och WalkingPad R2 Pro?

WalkingPad X21 och WalkingPad R2 Pro är väl lämpade för löpning med sina starka motorer på 2HK och maxhastighet på 12 km/h. Löpbanden har utvecklats enormt under de senaste åren och känns stabila även vid löpning under längre perioder.

Hur mycket utrymme tar Kingsmith WalkingPad X21 och WalkingPad R2 Pro upp när de är utfällda och hopfällda?

En av fördelarna med WalkingPad är dess kompakta design, både när den används och när den är hopfälld. De är enkla att lägga ihop och fälla ut och med de praktiska rullhjulen är det lätt att rulla bort dem till hörnet av ett rum när du tränat färdigt.

Är Kingsmith WalkingPad X21 och WalkingPad R2 Pro svåra att montera?

De flesta WalkingPads kräver minimal eller ingen montering alls. De är designade för att vara användarvänliga direkt ur lådan. Det gäller även dessa två modeller. Du kan nästan genast påbörja din träning efter att du plockat upp löpbanden ur lådan.

Hur ställer jag in olika hastigheter eller program på Kingsmith WalkingPad X21 och WalkingPad R2 Pro?

Detta kan du göra antingen med hjälp av en fjärrkontroll, knappar på själva enheten, eller genom en smartphone-app.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *