Nya Nike Pegasus 40 har lanserats – Här är allt du behöver veta om skomodellen!

nya nike pegasus 40

Nike har nu släppt nya Pegasus 40 och även om uppdateringarna är små har de gjorts med omsorg. Pegasus-serien har funnits länge, och det med goda skäl. Den har ett rykte som en hållbar och pålitlig daglig träningssko som klarar av en mängd olika löppass.

Det är inte bara en av de mest hållbara av alla Nike löparskor, det är en av de mest populära löparskorna från alla märken som finns på marknaden. Samtidigt är det också den typ av löparskor som även funkar bra som allround vardagssko som jag skrev om i artikeln om de bästa löparskorna på marknaden.

Uppdateringar på nya Nike Pegasus 40

Pegasus 40 har några uppdateringar, bland annat mer stoppning runt foten och justeringar av mesh-överdelen och mittfotsbandet. Mellansulan är dock densamma som i den tidigare versionen, så löpkänslan är likadan på denna modell.

Den tidigare versionen (Pegasus 39) hade mer betydande förändringar, inklusive en lättare design och en uppdaterad mellansula med React-dämpning och två Zoom Air-poddar för ökad studs och komfort. Yttersulan, som är utmärkt för grepp och hållbarhet, förblir densamma.

[lasso ref=”nike-air-zoom-pegasus-40-women-runningdirect-se” id=”42436″ link_id=”7164″]

Pegasus 40 har en prislapp på 1449 kronor, vilket är mer prisvärt än löparskor med samma egenskaper hos flera av konkurrenterna. Med den nya och förbättrade överdelen känns Pegasus 40 som en löparsko som passar ännu fler.

Kort historia om Nike Pegasus

Nike Pegasus är en serie löparskor som har tillverkats sedan 1983, vilket gör den till en av de löparskor med den längsta historien. Pegasus har varit en grundpelare i Nikes sortiment av löparskor och har burits av löpare på alla nivåer, från nybörjare till elitidrottare.

Den ursprungliga Nike Pegasus designades av Mark Parker, som senare blev VD för Nike. Skon skapades för att vara en allsidig löparsko som kunde ge både komfort och stöd. Den första modellen hade en mellansula av EVA-skum, som gav dämpning, och en slitstark yttersula av gummi, som gav bra grepp.

Under årens lopp har Pegasus genomgått många uppdateringar och omkonstruktioner. Varje version har utformats för att förbättra skons prestanda och komfort. Några av de mest anmärkningsvärda uppdateringarna av Pegasus är följande (Ny modell lanseras varje år):

  • Pegasus 2000: Den här modellen hade ett nytt luftdämpningssystem i hälen, vilket förbättrade stötdämpningen och den allmänna komforten.
  • Pegasus 21: Denna modell introducerade en ny hälkonstruktion som gav en säkrare passform och förbättrat stöd. Den hade också en överdel i mesh som gav andningsförmåga och minskad vikt.
  • Pegasus 28: Denna modell introducerade Nikes Flywire-teknik, som använde lätta kablar för att ge stöd och en säker passform. Den hade också en Zoom Air-enhet i full längd som gav en mer responsiv dämpning.
  • Pegasus 35: Den här modellen hade en ny design med en luftenhet i full längd som gav dämpning och stöd. Den hade också en uppdaterad överdel som var mer andningsbar och gav en bättre passform.
  • Pegasus 38: Denna modell av Pegasus släpptes 2021 och fick en uppdaterad mellansula som var mjukare och mer responsiv. Överdelen var gjord av ett nytt konstruerat nätmaterial som ger en bekvämare och mer andningsbar passform.

Vanliga frågor om Nike Pegasus

Vilken är den senaste modellen av Nike Pegasus?

Nike Pegasus 40 är den senaste modellen i Pegasus-serien och den lanserades i april 2023.

Vilka är de viktigaste egenskaperna hos skomodellen Nike Pegasus?

Nike Pegasus-modellen har en lättviktig och andningsbar design, med en responsiv mellansula av skum som ger bra dämpning och stöd. Den innehåller också en slitstark yttersula i gummi med flexrännor för ökat grepp och flexibilitet.

Vilka typer av löpare är Nike Pegasus skomodellen lämplig för?

Nike Pegasus skomodell är utformad för löpare på alla nivåer, från nybörjare till mer erfarna löpare. Den är särskilt väl lämpad för löpare som vill ha en mångsidig och hållbar sko som klarar olika distanser och träningsstilar. Den passar även gymbesök och vandringar.

Hur är Nike Pegasus jämfört med andra modeller av löparskor från Nike?

Nike Pegasus är känd för sin mångsidighet, vilket gör den till ett populärt val för löpare på alla nivåer. Den jämförs ofta med andra Nike-löpskomodeller som Nike Zoom Fly, Nike React Infinity Run och Nike Air Zoom Vomero, som alla har sina egna unika egenskaper och fördelar. Premiummodellerna Nike Vaporfly 3 och Alphafly har bättre och mer responsiv dämpning, medan React Infinity har en mjukare sula. Löpkänslan är rätt likadan som i Nike Zoom Fly.

Hur vet jag vilken storlek på Nike Pegasus jag skall välja?

Nike tillhandahåller en storlekstabell på sin webbplats för att hjälpa kunderna att bestämma rätt storlek för sina fötter. Det rekommenderas att du mäter dina fötter innan du köper och att du tar hänsyn till passformen på dina nuvarande löparskor när du väljer storlek.

Hur länge håller skomodellen Nike Pegasus?

Hållbarheten hos Nike Pegasus skomodellen kan variera beroende på hur ofta och hur intensivt den används, samt vilken typ av terräng den används på. Men enligt min bedömning är detta en av de mest hållbara på marknaden, med en hållbarhet på en bra bit över 1000 km innan de behöver bytas ut.

Finns det några särskilda skötselanvisningar för Nike Pegasus?

Nike rekommenderar att skorna rengörs med en fuktig trasa och ett milt tvättmedel och att man undviker maskintvätt eller torkning. Det rekommenderas också att du förvarar skorna på ett svalt och torrt ställe när de inte används.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *