neumafit PACER – den smarta bärbara andningsanalysatorn

neumafit PACER - The Smart Wearable Breath Analyzer

Att utföra högprecisionsbedömningar av fysisk förmåga är avgörande inom idrott och medicin. Traditionellt innebär “guldstandarden” detaljerad observation av ämnesomsättningen under träning, vilket kräver mätningar av syreintag (VO2) och koldioxidutsläpp (VCO2). Denna andningsanalys har blivit riktmärket för utvärdering av träningskapacitet, vilket har gjort CPET (Cardiopulmonary Exercise Testing) till en självklarhet för löpare och idrottare.

Traditionell CPET medför betydande utmaningar. Att boka tid på sjukhus eller forskningsanläggningar, genomgå dyra tester och hantera skrymmande utrustning är stora nackdelar. Att förbättra löptekniken krävs dessutom ofta dyra personliga tränare.

neumafit PACER är en banbrytande bärbar andningsanalysator som använder AI med djupinlärning för att analysera över 20 biometriska data, vilket passar både nybörjare och experter inom löpning.

neumafit PACER – Ger utökade möjligheter att utföra CPET-tester

neumafit PACER - den smarta bärbara andningsanalysatorn

neumafit PACER revolutionerar CPET-processen och gör det möjligt för dig att utföra tester när som helst och var som helst. Denna enhet ger obegränsade CPET-tester till en jämförbar kostnad, vilket förändrar din tränings- och testrutin för att förbättra din konditionsexpertis.

PACER-enheten går längre än traditionella mätvärden och erbjuder professionell noggrannhet för att bestämma din löpekonomi, VO2 Max och tröskelvärde för laktat – mätvärden som tidigare inte varit tillgängliga med konventionella bärbara enheter som klockor och armband.

Här är några saker som PACER mäter:

  • Löpeekonomi: Mäter hur effektivt du använder energi när du springer, ett viktigt riktmärke för långdistanslöpning.
  • VO2 Max: Indikerar ditt maximala syreintag under intensiv träning, vilket återspeglar din maximala aeroba kapacitet.
  • Laktattröskel: Visar den träningsintensitet vid vilken laktat börjar ackumuleras i blodet, vilket indikerar din uthållighetsnivå.

PACER ger insikter i realtid och AI-styrda instruktioner via hörlurar under löprundan, vilket hjälper dig att optimera din prestation och minska skaderiskerna.

PACER utvärderar sex viktiga ställningar – kadens, vertikal oscillation, styvhet, balans, markkontakttid och flygtid – för att säkerställa en omfattande bedömning av din löpmekanik. Denna detaljerade analys hjälper dig att träna smartare och säkrare, vilket säkerställer långsiktiga framsteg och välbefinnande.

PACER:s maskeringsenhet analyserar viktiga fysiologiska data i realtid med hjälp av inbyggda sensorer, inklusive:

  • Flödessensorer: Undersöker andningsvolym, -rytm och -mönster.
  • PPG-sensorer: Upptäcker hjärtfrekvens från blodkärl i ansiktshuden.
  • IMU-sensorer: Samlar in accelerations- och riktningsdata för att uppskatta mätvärden för löparställning.

PACER synkroniseras med en smartphone-app som samlar in GPS-data och användarinformation för exakt analys. Appen utnyttjar över 20 olika typer av data för att göra djupgående analyser av aerob kapacitet, löpekonomi och maxhastighet och erbjuder skräddarsydda träningsplaner och röstcoachning i realtid.

  • Träningsprogram: Appen erbjuder skräddarsydda träningsprogram som Interval Run, LSD Run, Build-up Run, Daily Run, Tempo Run och Steady Run, som är utformade för att förbättra prestationen och passa olika löpstilar.
  • Förutsägelse av maratontid: För maratonlöpare hjälper appen till att spåra framsteg och sätta upp specifika mål.

PACER är utformad för att kunna bäras av alla, vilket garanterar komfort för användare av alla kön och tävlingar. Den ergonomiska och lätta designen möjliggör långvarig användning utan obehag.

PACER-masken är tillverkad av premium PP-plast och silikon och är hållbar, lätt att underhålla, vattentät och svettresistent. Dess allergivänliga material gör den lämplig för känslig hud och det justerbara bandet ger en säker och personlig passform.

Avancerad elektronik

neumafit PACER Smart Wearable Breath Analyzer

PACER är utrustad med olika sensorer, inklusive accelerometrar, gyroskop, temperatursensorer och barometrar, och ger omfattande och exakta biometriska data. Enhetens patenterade struktur säkerställer exakta och tillförlitliga resultat.

PACER har lätt avtagbara komponenter för bekväm rengöring. Ta bara bort dem, tvätta med vatten och sätt tillbaka dem för att hålla enheten i toppskick.

PACER har en USB-C-port och laddas på mindre än 60 minuter, vilket ger upp till 6 timmars kontinuerlig användning. LED-indikatorer informerar dig om enhetens status och säkerställer en sömlös upplevelse.

Detta är med andra ord ett väldigt intressant tillskott bland nya lanseringar för löpare och samtidigt en förhandstitt på vad teknologin kan tillföra inom en nära framtid.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *