Några semesterresor på programmet i september

chania resa

I takt med att restriktionerna lättats i de flesta länder har det blivit enklare att resa igen. Under september månad blev det också några resor för egen del. För ett par veckor sedan var vi på en veckoslutsresa från jobbet till München och förra veckan blev det 5 dagar i Chania i Grekland med flickvännen.

Jag har tidigare skrivit om de många fördelarna som finns med att leva på Malta. En sak som jag inte nämnt så ofta är att det är nära att resa till andra medelhavsländer. Det är också relativt förmånligt i jämförelse med att resa från länder som Finland och Sverige.

Att resa till Chania i Grekland tar endast runt 1,5 h med direktflyg och det är ett ställe som jag kan rekommendera alla att besöka. Ett riktigt semesterparadis med en gästfrihet som är svår att matcha.

resa till chania

Det blev en hel del aktiviteter under våra dagar i Chania. Det är inte riktigt högsäsong där denna tid på året och den som kommer från ett land som Malta kan det kännas aningen svalt. Det blev ändå några dagar vid stranden för vår del på onsdag och torsdag.

vinprovning chania grekland

På torsdag eftermiddag blev det också vinprovning uppe i bergen. Ytterligare en aktivitet jag kan rekommendera om ni besöker Chania.

chania gamla stan

Om ni besöker Chania under den varmaste delen av året är det bra att bo där vi bodde, vid någon av de fina stränderna. Under lågsäsong är det ändå bättre att bo vid platser som Gamla Stan i Chania. Denna del av Chania kännetecknas många kvarvarande venetianska och turkiska byggnader. Här finns mängder av de smala gränder på samma sätt som ger en riktig mysig känsla.

Veckan innan var det alltså en veckoslutsresa från jobbet till München. Mycket av programmet under denna resa handlade föga förvånande om öl. Ett besök på bryggeri, guidad rundtur på Segway och matlagningskurs var några av våra programpunkter. En oförglömlig resa på alla sätt. Det är länge sedan jag skrattat så mycket under en resa.

Det var i korthet min redogörelse från mina resor under de senaste veckorna. Jag skall försöka få in längre reseskildringar under denna vecka.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *