Mycket på gång just nu

Förra veckan blev det inte mycket träning. Eftersom jag efter de tuffare kvalitetspassen under vecka 12 började känna av ljumskproblem tog jag beslutet att ta det lugnare tills jag var frisk igen.

Därför körde jag endast lugna pass på runt 10 km och styrketräning 5 dagar i rad, samtidigt som jag satsade mer på mitt nystartade företag. Det är bra att ha mycket annat på schemat de gånger man inte kan träna normalt, men samtidigt blir det lätt att man helt tappar fokuset på löpningen när man främst tänker på annat.

Jag var tillbaka till löpningen på allvar redan på torsdag förra veckan och kunde också köra ett normalt pass i högre farter redan då. Tyvärr hade jag då redan tagit på mig så mycket jobb att jag inte kunde ställa om fokuset från jobb till träning igen. Resten av veckan blev det därför spontanträning på schemat, där jag fortsatte med mina 10-15 km/dag och lite styrketräning på det. Lika bra att köra igång ordentligt först när vi byter månad resonerade jag.

Denna vecka har jag försökt öka på tempot lite igen, men fortsättningsvis är det endast ett pass per dag som gäller. Det kan tänkas att det blir så ett tag framöver också med tanke på att jag har en del på schemat. Hela nästa vecka spenderar jag i Stockholm, så då lär det heller inte bli fullt fokus på löpningen.

Summa summarum; det blir inte alltid som man tänkt sig. Men jag har fortsättningsvis bra känsla i löpsteget, så nu gäller det framförallt att få huvudet med också. Det skulle nämligen vara roligt att kunna få in något lopp snart nu när vägarna äntligen är helt bara.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *