6 dagar kvar

Endast 6 dagar kvar till löparårets höjdpunkt. Jag kan inte påstå att jag är speciellt nervös inför löparäventyret ännu. Däremot har jag just nu en stor respekt för förkylningar och andra motsvarande sjukdomar som brukar bryta ut när vädret helt plötsligt blir kallare. Därför var jag idag och införskaffade lite kosttillskott som förhoppningsvis skall hjälpa mig lite på traven då det gäller att hålla sig borta från detta. Idag har jag varit ovanligt pigg med tanke på att det är en måndag. Inte så underligt kanske med tanke på den för mig rikliga sömnmängden under veckoslutet. Själva träningen bestod idag av ett lugnt löppass på 7 km.

PicsArt_1379952329774

Fläderbär och vitlök lär vara bra mot förkylning.

PicsArt_1379952710994

Igår blev det en kväll fylld av Premier League fotboll. Först ut var Arsenal som tvålade till Stoke med 3-1 på hemmaplan. Sedan var det dags för Manchesterderbyt mellan Man.City och United. Det blev en oväntat lätt match för City med en Sergio Aguero i högform och med Vincent Kompany tillbaka i laget. 4-1 slutade matchen.

PicsArt_1379952663643

Efteråt blev det bastu. Bastun har inte varit speciellt mycket i bruk sedan vi flyttade hit, men efter att löparsäsongen avslutas nästa söndag har jag planerat in en hel del med bastukvällar till veckosluten. Öl och bastu är ju som bekant inte den bästa kombinationen dagen innan en tufft träningspass. Igår var det dock ölfritt…

PicsArt_1379952612130

Jag började morgonen med en promenad på 5 km. Det har helt plötsligt blivit rejält mycket kallare nu så jag packade på mig rejält med kläder innan jag begav mig ut.

PicsArt_1379952528693

God kycklingsallad som lunch på kaffehuset August.

PicsArt_1379952422867
Jag har även börjat att ladda med lite rödbetsjuice inför söndagen. Rödbetsjuice lär ju förbättra syreupptagningen. Jag är lite osäker på om detta verkligen fungerar, men det verkar vara ett rätt utbrett fenomen bland konditionsidrottare. 🙂

PicsArt_1379952241081
Nytt kaffe förgyller tillvaron. 🙂

Kort distans 23.9
Mitt korta kvällspass på 7 km. Jag höll ett tempo på runt 4:50 min./km största delen av passet, med en liten ökning de sista 2 kilometerna. Träningspasset i sig var rätt intetsägande, dvs. på basen av detta pass kunde jag inte säga om jag är några dagar från en högform eller inte. Förhoppningsvis kommer veckans övriga pass att komma med klarare besked gällande den saken.

träningsdata 23.9
Träningsdatan från dagens pass.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *